haaruitval

‘Haaruitval… Wat nu?’

3 september 2018
442
441
0

Het proces van haarverlies verloopt voor iedereen anders. Als het haarverlies geleidelijk gaat, kun je samen met de huisarts en daarna met een haarwerkspecialist bekijken wat voor jou de beste optie is op dat moment. Zo kun je je er min of meer op voorbereiden.

Tijdelijk haarverlies

Er is echter ook een grote groep mensen die door acute haarproblemen snel voor een uitermate spannend traject komt te staan. Bij bijvoorbeeld een chemobehandeling zijn korte, heldere en snelle acties gewenst om het tijdelijke haarverlies snel en mooi te verbergen.

Allerlei mogelijkheden

Er zijn veel verschillende middelen om haaruitval te kunnen maskeren. Naast een volledig haarwerk zijn er ook diverse andere haaraanvullingen, zoals camouflagefibers, PMU (lichte tatoeagetechniek), kunstwenkbrauwen of een hoofdbedekking, zoals een sjaal of een pet. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer door de schijnbaar oneindige keuzemogelijkheden. Er zijn haarwerken van alle soorten echt natuurlijk haar, maar er bestaat ook de mogelijkheid van een, niet van echt te onderscheiden, fiberhaar variant. Hoe maak je de juiste keuze?

Informatief gesprek

In alle gevallen is het belangrijk dat je op tijd een informatief gesprek aangaat met een vakkundige haarwerkspecialist om je in dit persoonlijke traject te kunnen begeleiden naar een snelle en voor jou passende oplossing. Zo voorkom je dat je een overhaaste, impulsieve aankoop doet bij het eerste adres waar je terechtkomt.

Onzekere tijd

Annika: ‘Op het moment dat het woord ‘chemotherapie’ viel, wist ik meteen: ik word kaal. Het feit dat er van het hele verdere gesprek niets meer bij me doordrong, geeft aan hoe ingrijpend deze mededeling op dat moment was. Tot dan toe had ik nog de keuze om wel of niet tegen mensen te vertellen dat ik borstkanker had. Maar straks zou iedereen het zien. En dat zou lang gaan duren.’

Prachtig haarwerk

‘Ik besloot na wat gezocht te hebben op internet een afspraak te maken met Atelier Het Pruykenhuys. Tijdens het intakegesprek kon ik Sylvie heel gemakkelijk mijn wensen duidelijk maken. Ik wilde een haarwerk in de kleur en model van mijn eigen haar, en daar is zij heel goed in geslaagd. Ik heb me dankzij mijn mooie haarwerk en veel aandacht voor mijn uiterlijk steeds heel zelfverzekerd gevoeld en kreeg altijd veel complimenten over m’n uiterlijk!’

Acceptatie

‘Mensen buiten mijn persoonlijke kring hebben nooit gezien dat ik een pruik droeg. Ook na maanden kan ik altijd bij Sylvie terecht voor onderhoud of vragen. Zij heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan mijn acceptatieproces en daar zal ik haar altijd heel dankbaar voor blijven.’

Het haarwerk voor jou

In het gezellige atelier aan de rand van Breda ontvangen de medewerkers van Atelier Het Pruykenhuys dagelijks een diversiteit aan klanten met veel uiteenlopende haarvragen. Uiteraard kun je van het team uiterste discretie verwachten, en de medewerkers plannen hun klanten alleen in op afspraak, zodat de privacy altijd gewaarborgd blijft. In veel gevallen kan het haarwerk vergoed worden door de verzekeraar. Hierover kunnen de medewerkers je uitgebreid informeren, en in de meeste gevallen kunnen zij ook de declaratie voor je regelen.

Meer weten?

Bij Atelier Het Pruykenhuys staat het ruime assortiment altijd opgesteld. Je kunt passende modellen bekijken en passen. De medewerkers helpen je graag met je persoonlijke wensen. Atelier Het Pruykenhuys is aangesloten bij en wordt jaarlijks gekeurd door de ANKO, sectie haarwerken.

Atelier Het Pruykenhuys
Sint Bavostraat 60D | 4891 CK Rijsbergen (NB) | 06-11764265 |
info@hetpruykenhuys.nl | www.hetpruykenhuys.nl
Deel dit artikel