bevallen

Goed en voorbereid bevallen

12 maart 2018
472
472
0

Als je zwanger bent, gebeurt er van alles in je lichaam, zowel voor als na de bevalling.

Zwangerfit

Met de verkorte cursus Zwangerfit bereid je je goed voor op de geboorte van je kindje. Het is een goede start voor zowel jou als je baby! De cursus bestaat uit 5 informatiebijeenkomsten waarin de volgende thema’s behandeld worden:

1: Bekkenbodem en zwangerschap

Deze bijeenkomst bestaat uit informatie over de bekkenbodem rondom de zwangerschap. Naast het gedeelte theorie is er ook een praktisch gedeelte waarbij er oefeningen worden gedaan voor het versterken en ontspannen van de bekkenbodem, de zithouding met toiletgang enzovoort.

2: Bevalling en ademhaling

Deze bijeenkomst bestaat uit informatie over de bevalling zelf. Ook hierbij is er weer een praktisch gedeelte, waarbij er aan de slag wordt gegaan met de verschillende ademhalingstechnieken tijdens de bevalling. Er wordt ook samen geoefend met houdingen om weeën in op te vangen.

3: Partnerles

In deze bijeenkomst wordt de bevalling nog een keer kort doorgenomen, zodat ook de partners weten wat ze kunnen verwachten tijdens de bevalling. Naast de theorie wordt ook in de praktijk een aantal houdingen doorgenomen waarbij de partner, moeder of vriendin jou kan ondersteunen tijdens de bevalling.

4: Babyhandeling

Deze bijeenkomst vindt plaats als de baby’s zijn geboren. Jullie komen nu samen met je kindje, want in deze bijeenkomst staan de baby’s centraal. Er zal kort stilgestaan worden bij de motorische ontwikkeling van baby tot lopende peuter. Daarna ga je praktisch aan de slag: op welke manier kun je een baby fijn tillen en dragen? In welke houdingen kan een baby zich goed ontwikkelen en welke houding kan een baby zich rustig en comfortabel voelen? Hoe kun je de motorische ontwikkeling van je kindje spelenderwijs stimuleren? In deze bijeenkomst is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de kinderfysiotherapeut.

5: Herstel na de bevalling

In deze bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het herstellen en ontzwangeren. Wat hoort bij het herstelproces en wanneer moet je aan de bel trekken? Wanneer kun je weer beginnen met sporten en waar moet je dan op letten? Hierbij wordt ook aandacht gegeven aan de bekkenbodem en buikspieren.

Inloopspreekuur bekkenfysiotherapeut

Heb je tijdens of na de zwangerschap klachten aan onderrug of bekken? Of heb je vragen over de bekkenbodem? Dan kun je gratis en zonder verwijzing terecht in het verloskundigencentrum voor een kosteloze en vrijblijvende screening van de klachten. De screening wordt gedaan door een bekkenfysiotherapeut. De therapeut geeft je gerichte adviezen over het beloop en de prognose.

Behandeling

Tijdens het inloopspreekuur zal geen volledige behandeling plaatsvinden. Wanneer uit de screening blijkt dat behandeling van de klacht aan te raden is, kan er een afspraak gepland worden bij een (gespecialiseerde) fysiotherapeut van Fysiotherapie Zuidwijk.

Meer weten?

Bij Fysiotherapie Zuidwijk ben je aan het juiste adres voor behandeling van uw lichamelijke klachten. De praktijk biedt fysiotherapie, sportfysiotherapie, bekken-fysiotherapie, kinder-fysiotherapie, oedeemtherapie, manuele lymfedrainage en overige behandelmethodes aan.

Fysiotherapie Zuidwijk
Deel dit artikel