leefstijl

Overtollige (vakantie)kilo’s? Ga voor een gezonde leefstijl!

21 augustus 2019
231
230
0

Vóórdat de periode van superlekker weer en die vakantie naar een tropisch eiland (of naar de camping in Zuid-Holland) in aantocht was, onderhield jij een tamelijk gezonde leefstijl. Toen die tijd eenmaal was aangebroken, paste jij weer in je bikini of zwembroek. Maar wat betreft voeding en sport liet jij de teugels vieren. In plaats van fanatieke potjes beachvolleybal lag jij liever hele dagen onder een palmboom (of op je campingmat) en was het elke dag een ‘pizza, pasta en ijsjes-‘achtige situatie.

Waar was die gezonde leefstijl nou?

Nu de zomer op z’n retour is, maak je de balans op. Je kleding zit strakker, je buik lijkt boller en de weegschaal zegt je doodleuk dat je bijna vijf kilo zwaarder bent. Moet je je nu schamen? Welnee. Eigenlijk is het helemaal niet gek dat jij de teugels hebt laten vieren. Vóór de vakantie, dus toen je nog aan het sporten en gezond aan het eten was, plukte jij de vruchten van het alledaagse ritme. Naast taken als je werk en je gezin verzorgen, was gezond bezig zijn simpelweg ook iets wat er op jouw takenlijstje stond. Het was daardoor makkelijker vol te houden. Tijdens de vakantie ervoer je een gevoel van vrijheid, en liet je je gezonde gewoontes ook even vrij.

Richt je op de oplossing!

Sla jezelf dus niet voor de kop. Beter richt je je op de oplossing: het weer oppakken van een gezonde en fitte leefstijl. Maak het jezelf gemakkelijk, en verplicht jezelf niet om vier keer de sportschool aan te tikken en alleen nog maar op worteltjes en sla te leven. Miranda kan jou helpen. Zij vertelt: ‘Ik hoef jou vást niet te vertellen dat diëten jou niet helpt om jouw streefgewicht te bereiken. Hoewel het misschien héél verleidelijk is om een tijdje heel weinig te eten en veel te sporten, werkt dit alleen maar averechts. Zo’n crashdieet is in de eerste plaats erg ongezond. Er is namelijk een grote kans aanwezig dat je bepaalde voedingsstoffen gaat missen.

En daar zijn de kilo’s weer…

Ook kom je door te gaan crashdiëten vrijwel zeker weer aan. Daarom ga ik jou zónder dieet begeleiden naar een gezonde leefstijl. In kleine stapjes gaan we aan de slag met het aanpassen van jouw huidige eet- en beweegpatroon. Met mijn tips en tricks leer je steeds beter hoe je lichaam werkt, wat het nodig heeft en hoe je bewuste keuzes kunt maken. Natuurlijk zullen er, naast de vele up’s natuurlijk, ook dows en moeilijke momenten zijn. Ook dan ben ik er voor je: ik ben jouw stok achter de deur. En áls je dan eindelijk op de juiste manier gewicht gaat verliezen, ga je ook merken dat je je beter, fitter en energieker voelt. En niet alleen je huid gaat stralen, jijzelf ook!

Recept

Lasagna: een ovenheerlijk gerecht om je vingers bij af te likken. Maar, door de hoeveelheid deeg, kaas en room, meestal niet altijd even gezond. Probeer daarom deze gezondere versie met pompoenlasagna. Minder vet en koolhydraten, maar minstens zo lekker!

Boodschappenlijstje

  • 1 pak pompoen lasagnebladen
  • 300 gram vegagehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte 20+ kaas
  • 1 flinke theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout

En zo maak je het!

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Roerbak alle spinazie totdat deze geslonken is. Laat vervolgens in een vergiet zo goed mogelijk uitlekken.
3. Fruit vervolgens in dezelfde pan de uien en knoflook even aan. Voeg nu het gehakt toe, en bak samen met de uien en knoflook rul.
4. Voeg de spinazie, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer nu alles goed door elkaar. Leg een deksel op de pan, en laat de saus een kwartiertje op een laag vuur pruttelen.
5. Nu schep je één derde van de saus in een ovenschaal. Hier leg je de helft van de pompoenbladen op. Strooi er een handvol geraspte kaas over. Schep weer één derde van de saus in de schaal, en leg daar de andere helft van de lasagnabladen op. Strooi daar weer een handvol kaas overheen. Maak nu het gerecht af met de saus die nog over is.
6. Zet de lasagna voor 30 minuten in de oven. Haal het gerecht dan uit de oven, en laat het 5 minuten rusten. Dan is het tijd om aan te vallen! Eventueel kun je er nog een groene salade bij serveren. Eet smakelijk!

Hoe zit het met jou?

Ben jij ook klaar om af te rekenen met je overtollige (vakantie)kilootjes? Dan ben je bij mij, gediplomeerd gewichtsconsulente, op de juiste plek! Het kan natuurlijk ook dat je best tevreden bent met je gewicht, maar dat je toch merkt dat er een verandering nodig is. Je voelt je bijvoorbeeld slap en vaak vermoeid, waardoor je je minder fit voelt. Of je hebt bijvoorbeeld hulp nodig bij het aankomen. Ook dan ik je helpen! Samen gaan wij aan de slag met het bereiken én behouden van een gezonde leefstijl én een bijbehorend gezond gewicht.

Meer weten?

A Love 4 Health geeft informatie, adviseert, motiveert en begeleidt mensen naar een gezonder gewicht door een gezondere leefstijl. De focus ligt niet op het diëten, maar op het creëren van een nieuwe lifestyle. Samen met jou!

A Love 4 Health
Crispijnstraat 44 | 2513 SJ Den Haag | 06-41247732 |
info@alove4health.nl | www.alove4health.nl
Deel dit artikel