voeten

Geef je voeten wat ze verdienen!

4 januari 2019
327
326
2

Je voeten: ze dragen je lichaam, bewegen je dag in dag uit voort én vormen een geheel met de rest van je lijf. Heb je last van klachten aan je voeten, dan kun je ook op andere plekken van je lichaam problemen ervaren. Redenen genoeg om je voeten goed te (laten) verzorgen!

Behandelingen voor je voeten

Heb jij veel last van je voeten? Dan kan de medisch pedicure wat voor jou betekenen! Net als de gewone pedicure houdt de medisch pedicure zich bezig met het verzorgen van de voeten en het behandelen van voetklachten. Of het nu gaat om overmatige eeltvorming, kloven, schimmelnagels (kalknagels), ingroeiende nagels, likdoorns of andere problemen: de medisch pedicure is breed opgeleid en heeft een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de complexere huid- en nagelaandoeningen. Maar hij of zij voert óók specialistische behandelingen uit. Zo kan hij of zij specialistische technieken toepassen, zoals ortheses, antidruktechnieken, nagelreparatie en nagelbeugels.

Medische pedicure

De medisch pedicure behandelt ook de zogenaamde ‘risicovoeten’. Dit zijn voeten waarbij er een verhoogde kans is op complicaties. De oorzaken hiervan kunnen een ziekte zijn, zoals diabetes of reuma. Ook de oudere, spastische, oncologische en verwaarloosde voet is het werkterrein van de medisch pedicure.

Vergoedingen pedicurebehandelingen 2019

Vanuit de basisverzekering wordt een pedicurebehandeling niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Hier heb je alleen recht op als je diabetes hebt, en (preventieve) voetzorg noodzakelijk is. Voor voetklachten die niet gerelateerd aan diabetes zijn, kun je in bepaalde gevallen een beroep doen op je aanvullende verzekering. Dat is bijvoorbeeld het geval bij voetklachten als gevolg van reuma, een dwarslaesie of een andere medische oorzaak. De meeste Nederlandse zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering dekking voor medische pedicurebehandelingen. Hoe deze dekking is ingevuld (bijvoorbeeld een dekking van 100% of 75% van de zorgkosten), verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg je polis om er zeker van te zijn hoe de situatie voor jou geregeld is. Belangrijk: om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor een medische pedicurebehandeling, heb je een verklaring (soort verwijzing) van je huisarts of medisch specialist waarin de voetaandoening staat beschreven.

Podotherapeut

Je hebt in veel gevallen pas recht op een vergoeding als de medisch pedicure waar jij naartoe gaat, een contract heeft met jouw eigen zorgverzekeraar. Dit dien je eveneens van tevoren te controleren. En ga jij naast de medisch pedicurebehandelingen ook naar de podotherapeut? Dit kan consequenties hebben voor de vergoeding. Check daarom ook of de vergoeding van de pedicure en de podotherapeut uit hetzelfde ‘budget’ komen, of uit verschillende. Per zorgverzekeraar is dit anders geregeld.

Meer weten?

Fuotprint is een medisch-pedicurepraktijk gespecialiseerd in ‘risicovoeten’, ontstaan door aandoeningen als reuma, diabetes, kanker, ouderdom of spasticiteit. Professionaliteit, hygiëne en zorgzaamheid staan bij de praktijk hoog in het vaandel. De praktijk is geschikt voor mindervaliden en bevindt zich op de begane grond. Vind jij het prettig dat iemand anders je voeten verzorgt? Natuurlijk zijn ook niet-risicovoeten welkom! Binnen Lokaal 52 (het gehele bedrijvenpand) werkt Fuotprint Fonkelnij samen met een acupunctuurpraktijk als het gaat om risicovoeten. Ook werkt Fuotprint samen met twee podotherapiepraktijken. Al sinds de oprichting is Fuotprint Fonkelnij lid van de NMMV (Nederlandse Maatschappij voor Medisch Voetzorgverleners).

Fuotprint Fonkelnij
Leeuwarderstraatweg 54 | 8441 PE Heerenveen | 0513-629957 |
info@fuotprint.nl | www.fuotprint.nl
Deel dit artikel