omega 3

Ga jouw winterdip te lijf met Omega 3!

30 november 2018
381
381
0

Wanneer de dagen weer korter worden, de bomen hun bladeren verliezen en de regen steeds vaker met bakken uit de hemel valt is het najaar aangebroken. Dit keerpunt in de natuur is niet voor iedereen prettig, want 1 op de 3 mensen hebben last van een winterdip. Omega 3 helpt!

Klachten

Een winterdip uit zich vooral in piekeren, een vermoeid gevoel, slapeloze nachten, een gevoel van somberheid, het hebben van weinig energie en een slecht concentratievermogen. Heb jij hier vaak last van in de koudere maanden? Dan kan het zomaar zijn dat jij een winterdip hebt (gehad). Een aanpassing in je eetpatroon kan je helpen om deze dip te doorbreken!

Voeding

Je weet vast wel dat voeding een positieve invloed heeft op je humeur, want wie geniet er nou niet van een heerlijke reep chocolade? Voeding zet de neurotransmitters in je hersenen aan het werk, die samenhangen met belangrijke hormonen: serotine, dopamine en endorfine. Blije gevoelens dus! In de winterse maanden heb jij bepaalde voedingsmiddelen nog méér nodig om je goed te voelen. Wist je bijvoorbeeld dat Omega 3 hier aan bij kan dragen? Tijd om je Omega 3 niveau op te schroeven.

Omega 3

Omega 3 zit in verschillende voedingsmiddelen:

  • vette vis, schaal- en schelpdieren
  • noten en zaden
  • peulvruchten
  • zeewier
  • pompoen
  • avocado
  • groene bladgroenten

Broodnodig voedingsmiddel

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is een plantaardige vetzuur die je binnenkrijgt via voeding als raapzaadolie, sojaolie en walnoten. EPA en DHA zij visvetzuren die je, logischerwijs, binnenkrijgt via vis. De bekende visoliecapsules zijn een alternatief, wanneer je liever geen vis eet. Daarnaast kun je kiezen voor Omega-3 olie.

Vet in voeding

Bij het woord ‘vet’ denk je misschien niet gelijk aan een bron van energie, toch is Omega 3 dat wel! Deze voedingsstof is een samenvoeging van vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren. Bij een tekort aan Omega 3 kunnen verschillende klachten ontstaan. Natuurgeneeskundig therapeut Elvira Zwanikken van Body-Pitstop: ‘Om een Omega 3-tekort vast te stellen maak ik gebruik van een labtest. Eén druppel bloed is dan genoeg om het tekort aan te tonen. Vervolgens adviseer ik je een dosering Omega 3-olie, rekening houdend met je lichaamsgewicht. Na 4 maanden doen we een nieuwe test, en in de tussentijd voel jij je een stuk beter!’

Voor jou!

Wil jij afrekenen met die winterdip? Ben je benieuwd wat Omega 3 kan betekenen? Bij Body-Pitstop in Hilversum zit je goed. Elvira Zwanikken is expert op het gebied van voeding, supplementen, bioresonantie en de labtest. Tijd om jouw gezondheid onder de loep te nemen.

Meer weten?

Bij Body-Pitstop ben je aan het juiste adres voor bio-resonantie en labonderzoeken. Eigenaresse Elvira Zwanikken helpt je om inzicht te krijgen in de connectie tussen je lichaam, gedachten en emoties.

Body-Pitstop
Zeverijnstraat 6 | 1216 GK Hilversum | 035-7602260 |
vitality@body-pitstop.com | www.body-pitstop.nl
Deel dit artikel