huidverzorging

Extra huidverzorging bij kanker

18 september 2018
727
726
2

Tijdens de behandelingen van kanker staat je hele wereld compleet op z'n kop. Zware behandelingen en medicatie doen veel met je lichaam, en zeker met je huid. Omdat er tijdens deze periode veel met je huid gebeurt, wil je deze zo goed mogelijk verzorgen.

Bijwerkingen

Tijdens je chemotherapie heeft je huid rust en extra verzorging nodig. Intensieve medische behandelingen brengen vaak bijwerkingen met zich mee. Je huid kan gaan uitdrogen en overgevoelig raken. Als gevolg hiervan wordt je huid geïrriteerd en schilferig. Ook kun je last krijgen van jeuk. Erg vervelend! Met de juiste huidverzorging kun je vervelende bijwerkingen van zware medicatie, een chemokuur en bestraling tegengaan.

Schoonheidsbehandeling

Omdat elke huid verschillend is, kun je het beste huidadvies vragen aan de schoonheidsspecialist. Wieke Tjitske Schakel is zo’n specialist en helpt je met alle liefde. Daarnaast kan het ook heerlijk zijn om je af en toe te laten verzorgen in een uitgebreide schoonheidsbehandeling, met aandacht voor je huid. Even geen patiënt zijn, en heerlijk tot rust komen, ontspannen en genieten. Zo breng je weer even een klein beetje zonneschijn terug. Voorafgaand aan de eerste behandeling vinden er een introductiegesprek en huidanalyse plaats. Vraag altijd aan je behandelend arts of een behandeling bij WTSkincare past binnen je behandelplan tegen kanker.

‘De huid optimaal voeden en verzorgen’

Wieke Tjitske Schakel: ‘Ik ben schoonheidsspecialist én oncologieverpleegkundige. Al bijna 15 jaar ben ik werkzaam als oncologieverpleegkundige; eerst in de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam en sinds 7 jaar in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Door mijn werk in het ziekenhuis weet ik wat de verschillende behandelingen tegen kanker doen met de huid (droogheid, roodheid, uitslag, jeuk enzovoort). Een veranderd uiterlijk door de verschillende behandelingen tegen kanker kan onzekerheid met zich meebrengen. Denk aan een borstamputatie, een stoma of littekens door een operatie. Ik heb veel ervaring met het verzorgen van mensen die dit meemaken.’

Meer weten?

WTSkincare is de praktijk voor huidverzorging en –verbetering. Je kunt bij de salon terecht voor luxe gezichtsbehandelingen, ontspannende massages, ontharing en advies.

WTSkincare
Irenestraat 5 | 2991 BG Barendrecht | 06-14363689 |
info@wtskincare.nl | www.wtskincare.nl
Deel dit artikel