liefde

Exit liefde? Wanneer de verbinding verbroken is

23 november 2018
423
422
0

Heel hard schreeuwen, kapotgeslagen servies en dichtslaande deuren. Dit hoeven niet altijd de signalen te zijn dat je relatie aan het wankelen is. Ook weinig gespreksstof en desinteresse in elkaar kunnen wijzen op een verminderende connectie tussen jullie twee. Exit liefde (of tijd voor een LoveCheck)? Norah (39)vertelt hoe dat bij haar en haar van-vakantievlam-naar-verloofde ging.

Liefde op het eerste gezicht?

Norah: ‘Juli 2003, voor het eerst was ik zonder ouders op vakantie. Samen met mijn beste vriendin gingen we een week naar Corsica om daar onze achttiende verjaardagen te vieren – we zijn allebei in deze maand jarig. Ons tentje stond pal tegenover dat van twee jongens, die ook uit Nederland kwamen en eveneens zonder ouders op vakantie waren. Eén van hen kon rekenen op mijn stille bewondering. Vanuit mijn campingstoeltje bekeek ik hem stiekem vanachter mijn wimpers. Hij had wat langer blond haar, een goede kop en mooie, brede schouders. Voor zover ik het kon zien, waren zijn ogen blauw. In tegenstelling tot mijn beste vriendin was ik bleu en verlegen. ‘Stap gewoon op hem af!’ zei ze, maar écht niet dat ik dat ging doen…’

Stille aanbidding

‘Vier dagen van stille aanbidding gingen voorbij, en ook naar de campingdisco op donderdagavond vertrok ik zonder date. Ik had wel tien verschillende outfits aangepast, om toch voor het allereerste blauwe jurkje te gaan. Uit de boxen kwamen de foute dreunen van 2 Unlimited. Met een Baco in mijn hand probeerde ik hier zo nonchalant maar sexy mogelijk op te dansen. Ineens mengde er een jongen zich in mijn uit-de-maat danspasjes. Het was hém. Zijn ogen waren inderdaad echt blauw. ‘Hoi, ik ben Tim.’

Lovestory

‘En zo begon het liefdesverhaal van Tim en mij. Het was alsof het lot het wilde dat wij elkaar vonden. We bleken het ontzettend goed met elkaar te kunnen vinden. Bij hem ebde mijn verlegenheid totaal, we hadden elkaar zóveel te vertellen! Ook kwamen we erachter dat we na de vakantie in dezelfde stad gingen studeren, op dezelfde universiteit. Daar begonnen we intensiever te daten. De dates werden verkering en verkering werd uiteindelijk samenwonen. Sinds onze vakantie in Corsica zijn we dus onafscheidelijk geweest, en inmiddels zijn we alweer vijftien jaar samen. We houden nog van elkaar, maar zo passioneel en levendig als eerst… Nee, dat is onze relatie láng niet meer.’

Geen verbinding meer

‘De meeste gesprekken tussen ons zijn puur functioneel. Zet jij straks de vuilnis buiten? Hoe laat moeten wij op die verjaardag zijn? Neem jij op de terugweg van je werk een pak melk mee? Waar Tim eerder úren kon praten over wat hem bezighield, lijkt het nu vaak alsof hij op slot zit. En als ik hem iets vertel, lijkt hij niet te luisteren en doet hij ongeïnteresseerd. Tot twee jaar terug gingen we regelmatig samen een weekje of weekendje weg. Zou je ons nu twee dagen opsluiten in een herberg, dan denk ik dat we zouden doorbrengen alsof het een stilteretraite was.’

Glaasje wijn erbij

‘Op een avond besloot ik de stilte te doorbreken. Glaasje wijn erbij, telefoons uit. Ook Tim had last van de emotionele afstand die langzaam in onze relatie was geslopen. Ik verzamelde ook de moed om te vragen wat eigenlijk al die tijd door me heen ging. Is er misschien een ander? Gelukkig bleek dat niet het geval, en hij verzekerde dat hij nog steeds van me hield. De reden waarom hij zo afwezig op mij over kwam, was omdat hij veel stress vanwege zijn werk had. Het stak me wel dat hij mij niets over die spanning had gezegd. Omgekeerd speet het hem ook dat ik het gevoel had dat hij niet meer in mij geïnteresseerd was, en zelfs het idee had dat hij vreemdging… Samen besloten we dat hier verandering in zou moeten komen. Van een vriendin had ik positieve verhalen over TheLoveCheck gehoord. Tim stond hier ook wel voor open, dus we besloten er voor te gaan.’

Hoe het nu gaat

‘De training van TheLoveCheck was verhelderend voor ons beiden, we durfden elkaar eindelijk alles weer te vertellen. Ik zag letterlijk een last van Tim zijn schouders afvallen toen hij opbiechtte niet meer gelukkig te zijn met zijn baan. Samen hebben we besloten dat hij ander werk gaat zoeken en zijn dromen gaat volgen. Hij heeft daar enorm veel zin in! Tot die tijd blijven we keihard werken aan onze relatie. Eén ding is zeker: wij komen hier sterker uit. Die knappe Tim van de camping is en blijft mijn droomman.’

Herken jij dit?

Dan ben jij ook klaar voor TheLoveCheck!

  • We zijn uit elkaar gegroeid en we hebben geen gespreksstof
  • Ik moet alles alleen doen in het huishouden
  • Ik snap niets van hem/haar
  • Alleen door de kinderen zijn we nog bij elkaar
  • We doen bijna nooit meer iets leuks samen
  • De romantiek is ver te zoeken
  • Als ik iets nieuws wil proberen, krijg ik geen support
  • Ons seksleven staat stil
  • Mijn partner is afwezig en daardoor voel ik me alleen

TheLoveCheck

Henriëtte Reineke: ‘Merk jij net zoals bij Tim en Norah dat jullie relatie niet meer op nummer één staat? Wacht niet tot het te laat is! Het is voor veel stellen vaak moeilijk om te erkennen dat er werk aan de winkel is. Toch is het verstandig om aan de bel te trekken, voordat één van jullie beide de handdoek in de ring ooit. Tijd om actie te ondernemen! Hoe? Doe dan nu de TheLoveCheck!’

Meer weten?

TheLoveCheck cursus is perfect voor koppels die een stressvolle periode ervaren. Misschien bang zijn dat ze uit elkaar groeien, of al uit elkaar gegroeid zijn. Ook voor beginnende Liefdesrelaties is deze cursus een aanrader omdat je nu leert hoe het wel kan.

TheLoveCheck
Vossenberg 16 | 4841 JA Prinsenbeek | 076-5426281 |
info@thelovecheck.com | www.thelovecheck.nl
Deel dit artikel