eten

Eten was mijn troost

18 december 2018
691
690
3

Agnes Tuijp worstelde jarenlang met overgewicht, totdat ze in contact kwam met een consulente van het Cambridge Weight Plan. Ze kon bijna niet geloven hoeveel ze afviel...

Agnes Tuijp

Volproppen met eten

Als ik me eenzaam voelde, als er iets vervelends was gebeurd op het werk en op alle momenten dat ik slecht in mijn vel zat, propte ik mijzelf helemaal vol met eten. Eten was mijn troost, maar ik werd er allesbehalve gelukkig van.

Uit schaamte dingen vermijden

Dat ik veel te zwaar was, komt waarschijnlijk niet als verrassing. Van jongs af aan heb ik veel diëten geprobeerd. Niets leek op langere termijn te werken. Als ik in de spiegel keek, dan zag ik niet de Agnes die ik wilde zijn. Wie wás die vrouw die zichzelf verhulde in veel te wijde kleding? Ik was mezelf compleet kwijtgeraakt, en voelde me erg down en ongelukkig. Omdat ik me schaamde voor mijzelf, ging ik allerlei dingen vermijden.

Gezondheidsproblemen

Ik droomde van leuke, strakke jurkjes. Weer eens een spijkerbroek aandurven leek me ook wel fijn. Maar bovenal wilde ik weer met zelfvertrouwen de wereld tegemoet gaan. Me niet meer een hoedje schrikken als ik op de weegschaal stond, en mijn comfort en steun niet meer hoeven vinden in zakken chips en chocolade. Als ik dit met anderen besprak, kreeg ik vaak te horen: ‘Maar je hebt verder toch geen gezondheidsproblemen? Waar doe je dan moeilijk over?’ Maar ze moesten eens weten. Ik was erg moe, had weinig energie en last van mijn gewrichten. Het was zelfs zó erg, dat ik al als een berg opzag tegen een stukje wandelen of de trap oplopen.

Cambridge Weight Plan

Een vriendin nam mijn verhaal wél serieus. Zij gaf mij de tip om naar Pauline Rottiné te gaan. Zij is Cambridge Weight Plan consulente in Volendam. We hebben meteen een plan van aanpak gemaakt, dat goed te combineren viel met mijn gezinsleven. Ik heb mijn levensstijl compleet veranderd. De wekelijkse afspraken met Pauline hielpen mij om mijn nieuwe patroon vol te houden. Was er toch een lastig moment, dan kon ik haar altijd bereiken. Voor het eerst had ik de knop helemaal omgedraaid, en was ik van plan om die nooit meer terug te draaien. Natuurlijk hoort af en toe iets lekkers er ook bij, maar in tegenstelling tot vroeger kan ik hier nu bewust van genieten.

Streefgewicht

Na één jaar was het moment daar: het bereiken van mijn streefgewicht! Ik moest een paar keer knipperen toen ik zag hoeveel kilo er in totaal af was. Toen besefte ik ook: dat was bij elkaar wel het gewicht van een gemiddeld kind van 12! Voor een stok achter de deur blijf ik nog elke week langskomen voor een weegconsult. Want ik weet één ding zeker: de oude Agnes wil ik voor altijd achter me laten. Ik voel me zó happy in mijn vel en heb weer energie voor tien. Anderen merken het ook. Dan hoor ik: ‘Je bent zoveel afgevallen en je straalt helemaal!’ Die complimentjes maken het natuurlijk extra leuk. Maar nog leuker is het winkelen. Ik kan eindelijk die spijkerbroeken en jurkjes aan waar ik eerder van droomde!

Meer weten?

Cambridge Weight Plan consulenten begeleiden jou op een stimulerende en realistische manier bij het verantwoord afslanken met behulp van het Cambridge Weight Plan. Ook leer je hoe je op gewicht kunt blijven.

Cambridge Weight Plan consulenten
Parallelweg 40 | 1131 DM Volendam | 06-55730717 |
| www.cambridgeweightplan.nl
Deel dit artikel