geuren

Ervaar de kracht van geuren

22 mei 2019
442
442
0

Van al onze zintuigen is ruiken misschien wel de meest onderschatte. We hechten doorgaans veel meer waarde aan zien, horen, proeven en voelen. Maar toch speelt geur een veel grotere rol in je leven dan je je wellicht bewust bent. Bepaalde geuren kunnen zelfs een gunstige invloed op je gezondheid uitoefenen!

Geurbeleving

Soms ruik je een bepaalde geur die je ineens herinnert aan een bepaalde situatie of gebeurtenis. Die geuren brengen dan ook een bepaalde emotie met zich mee, ze zijn sterk verbonden met je onderbewuste. Dat is niet vreemd, want onze geursensatie is direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen: het zogenoemde limbisch systeem. Geur kan heel fijn zijn en je een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Denk maar eens aan een gaslek, beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

De aromatherapie van Chi Essential Cosmetics (CEC) combineert huidverzorging met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurzuiver en samengesteld uit biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het biedt huidverbetering én huidverzorging op maat en is vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen.

Specifieke werking

Door etherische oliën op natuurlijke wijze uit geurige en heilzame planten te winnen, kan deze aan de producten voor huidverzorging en aromatherapie worden toegevoegd. Op die manier activeren ze je afweersysteem optimaal én hebben ze een gunstige invloed op je gezondheid. De geuren van de etherische oliën hebben een sterke invloed op je geest, ze raken je, en daarnaast heeft iedere olie ook nog eens een specifieke werking. Sommige oliën helpen tegen een schimmelinfectie, ontsteking of acne, terwijl andere ontspanning bevorderen of angst en onrust verminderen.

Vijf verschillende geurlijnen

De oliën zijn niet alleen waardevol vanwege hun geur, maar kunnen hun werkzame stoffen bij een massage ook afgeven aan je huid. CEC heeft vijf lijnen ontwikkeld voor een natuurlijke gezichtsverzorging, elk met een eigen bijzondere geurbeleving en speciale werking. Zo heb je CEC Touch of Chi, een vrij neutrale geur die geschikt is om zelf te mengen voor een zeer persoonlijke geur- en verzorgingsbeleving. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je ook kiezen voor het frisse Happiness-, de rustgevende Lavender-, de verzachtende Roses- of balancerende Woodlijn. Elke lijn bestaat uit vijf producten: een cleansing oil, peeling, skin oil, lotion en balm.

Producten

Wil jij de heerlijke werking van aromatherapie zelf ervaren? Bij ons in de praktijk kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van ons assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Tip van specialist Rabea:

‘De rozenpeeling van dit merk is mijn favoriet. Deze is écht uniek. Het bevat naast rozenolie ook geranium en kruizemunt voor een nóg betere reiniging. Het heeft een aangename, frisse en kruidige bloemengeur en je huid voelt na zo’n peeling heerlijk zacht aan.’

Meer weten?

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

IQ Balance
Oude Barneveldseweg 98 | 3862 PS Nijkerk | 06-25289066 |
info@iqbalance.net | www.iqbalance.net
Deel dit artikel