wratten

Eindelijk van je wratten af!

26 maart 2020
367
368
0

Als baby werd je ooit geboren met een gaaf en glad huidje. Daar is echter weinig meer van over. De tijd heeft zijn sporen achtergelaten. Letterlijk. Grotere of kleinere littekentjes herinneren aan eerder ondergane operaties of wondjes. Striae ontsieren je huid. En van die steelwratjes in je hals en bij je oksels word je ook niet echt blij.

Wratten

Je huid loopt tijdens je leven nu eenmaal schade op. Wondjes zijn, vooral bij kinderen, nauwelijks te voorkomen. Bij het spelen gaat er immers weleens wat mis. Maar ook wanneer je ouder wordt, kom je er doorgaans niet ongeschonden af. Striae (scheuren in het onderhuids bindweefsel) ontstaan wanneer (een deel van) je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een groeispurt, zwangerschap of snelle gewichtstoename. Steelwratjes kunnen spontaan ontstaan. Vaak spelen factoren als leeftijd, erfelijkheid, hormoonschommelingen en schurende kleding en sieraden hierbij een rol.

Plasmapen

‘Toch is daar vrij eenvoudig wat aan te doen’, stelt huidtherapeute Sharmila Toekoen gerust. ‘Wellicht heb je weleens iets gehoord over de plasmapen. Het is een nog vrij nieuw instrument wat cosmetisch artsen of plastisch chirurgen gebruiken als alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie. Een dergelijke ingreep mag ik als huidtherapeute niet uitvoeren, maar de plasmapen heeft ook nog andere toepassingsmogelijkheden, waar ik wel van mag gebruikmaken. Ik behandel er littekens en striae mee én ik kan er heel eenvoudig steelwratjes mee verwijderen. Voor littekens en striae volstaat meestal één behandeling. De littekens worden soepeler, smaller, gladder én minder zichtbaar. Kleine steelwratjes snij ik weg met de plasmapen. Het bloedt nauwelijks en laat ook geen littekens achter.’

Eelt en wratten

‘Andere toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld eeltplekken en (voet)wratten’, somt Sharmila op. ‘Wanneer aanstippen met stikstof niet helpt, kan ik ze met de plasmapen definitief verwijderen. Ik heb wel mensen behandeld die al tien tot twintig jaar last hadden van wratten. Wát ze ook probeerden: niets hielp, maar met één of twee behandelingen waren ze ineens definitief van hun wratten af!’

Plasma

De plasmapen wordt vaak gebruikt om de huid te verstrakken om op die manier een chirurgische ooglidcorrectie of het gebruik van Botox en fillers te voorkomen. De punt van plasmapen wordt vlak boven de huid gehouden. Plasma is een gasvormige stof, die uit geladen deeltjes bestaat die worden gevormd door een spanningsverschil tussen de plasmapen en de huid. Hierdoor ontstaat een microvonkje waardoor de huid op die plek krimpt, zodat het samentrekt. Daar komt een klein korstje op dat er na een paar dagen afvalt, en geen litteken achterlaat.

Meer weten?

Cosmedi4U is een huidtherapeutisch praktijk waar klantgerichtheid en goede zorg hoog in het vaandel staan. Je kunt er terecht voor peeling, dermapen, cyrotherapie, diodelaser en oedeemtherapie.

Huidtherapie Cosmedi4U
Van den Berghlaan 555 | 2132 AR Hoofddorp | 06-45284779 |
info@cosmedi4u.nl |
Deel dit artikel