haaruitval

Eerste hulp bij haaruitval

31 augustus 2018
296
295
0

Haaruitval: één van de vervelende aspecten van borstkanker. Als gevolg van de chemokuren verlies je hierbij niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Hoewel je van binnen ziek bent, wil je er van buiten natuurlijk wel zo goed mogelijk blijven uitzien.

Medische PMU

Medische permanente make-up, oftewel dermatografie, biedt de mogelijkheid om je wenkbrauwen, en dus een goede mimiek, te blijven behouden. Bij deze methode wordt er door middel van een aantal kleine naaldjes een huidvriendelijk kleurpigment voorzichtig in de huid geplaatst. Hiermee kunnen de wenkbrauwen aangevuld worden, of compleet gepigmenteerd worden. Na verloop van tijd vervaagt de permanente make-up geleidelijk.

Mooie oogopslag

Normaal gesproken wordt de permanente make-up opgefrist, maar wanneer je klaar bent met je chemokuur, kun je er ook voor kiezen om het verder te laten vervagen, zodat je natuurlijke wenkbrauw er weer netjes overheen kan groeien. Wanneer je ook je wimperhaartjes verliest en een mooie oogopslag wil houden, kan permanente make-up ook als eyeliner gepigmenteerd worden op de wimperaanzet!

Op maat gemaakt

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden je wensen besproken en kun je zelf de gewenste vorm en kleur aangeven. Vervolgens worden de wenkbrauwen getekend in de vorm die voldoet aan de wens of de vorm van het gezicht. Ga je akkoord, dan worden de wenkbrauwen in twee of drie behandelingen gepigmenteerd, waarbij de vorm en de kleur opgebouwd worden. Soms kun je de behandeling laten doen voordat je eigen wenkbrauwen uitvallen. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Soms is het verstandiger om dit pas te doen wanneer de wenkbrauwen al (deels) zijn uitgevallen. Laat je hierover adviseren.

Tepelreconstructies

Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

Littekentherapie

Ook kunnen littekens in het geopereerde of bestraalde gebied behandeld worden. Littekens zorgen vaak voor een bewegingsbeperking, en ook voelt de huid vaak strak aan. Het kan zijn dat het litteken verkleefd is met de onderlaag. Littekentherapie biedt dan uitkomst.

Meer weten?

De huidtherapeuten van Huidkliniek Amsterdam Zuid maken voor alle cliënten een persoonlijk behandelplan. Je kan er terecht met allerlei vragen over huidaandoeningen, maar ook voor huidverbetering, huidverzorging en objectief productadvies.

Huidkliniek Amsterdam-Zuid
Zwaansvliet 5 | 1081 AP Amsterdam | 085-0070708 |
| www.huidkliniekamsterdamzuid.nl
Deel dit artikel