acne

Eerste hulp bij acne

30 november 2018
369
368
0

Die ontsierende en soms zelfs pijnlijke rode en gele bultjes gevuld met pus zijn al vervelend als je puber bent. Nu je de pubertijd inmiddels een aantal jaren (of beter gezegd: decennia) achter je hebt gelaten, dacht je dat inmiddels allang van die puistjes en pukkels af was. Nu je kin, voorhoofd, neus en wangen toch weer ontsierd worden door deze onrust, voel je je weer net zo vervelend en onzeker als toen je een pubermeisje was. Gelukkig hoef je dit niet te accepteren: met een speciaal plan voor huidverbetering ben je zó weer van je acne af!

Roerige tijden

Dat acne een typische ’tieneraandoening’ is, klopt. In deze roerige tijden draaien de talgklieren overuren, met puistjes, pukkeltjes en mee-eters tot gevolg. Maar als volwassene kun je er ook weer last van krijgen. Laat je niet verleiden door oude trucs als tandpasta om je puistjes en oneffenheden te bestrijden. Hiervoor is er een meer grondige en professionele aanpak nodig.

Acne op latere leeftijd

Helaas: je bent vatbaarder voor acne als je hier als tiener ook al last van had, maar er zijn ook andere factoren schuldig. Zo stimuleren zaken als genetische aanleg, stress of een ongezonde levensstijl de talgklieren. Andere boosdoeners voor acne na je dertigste zijn hormoonschommelingen, bijvoorbeeld veroorzaakt door de anticonceptiepil, een zwangerschap of de overgang. Door deze zaken gaan je talgklieren teveel talg produceren en raakt je huid uit balans. Het gevolg: puistjes, pukkeltjes en mee-eters. Help!

Hoe los je het op?

Nu je weet hoe het huidprobleem acne ontstaat, is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe het wordt opgelost! Je hebt vast al een (mini)beauty routine en bent veel in de weer met crèmes om je huid glad en zacht te houden. Dat is prima, maar een onzuivere huid heeft extra aandacht en verzorging nodig. Dit in de vorm van een speciaal beautyplan, dat op jouw huid is samengesteld. Hiervoor zit je bij Derma Kliniek op de goede plek! De huidspecialist van Derma Kliniek vertelt: ‘Met behulp van een combinatie van thuisverzorging en behandelingen in de kliniek, speciaal afgestemd op wat voor de huid nodig is, ontstaat er een goede samenwerking die échte huidverbetering oplevert, voor een langere periode.’

Wat kun je verwachten acnebehandeling?

De specialist van Derma Kliniek vervolgt: ‘Elke huid vraagt om een andere aanpak, ook als het gaat om vaak voorkomende problemen als acne. Daarom maken we een ‘custom made’-behandelplan voor jou, dat we na een grondige huidanalyse in elkaar zetten. Om het meest optimale resultaat te bereiken, is het belangrijk dat je ook acnebehandelingen volgt. Wij maken gebruik van een scala aan verschillende soorten behandelingsmethoden, zoals peelings. Deze behandeling wordt helemaal toegespitst op wat jouw huid nodig hebt. Hierdoor kun je al na één acnebehandeling resultaat zien: puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Na de behandeling krijg je advies hoe je dit mooie resultaat kunt vasthouden. Goed om te weten is dat je niet bang hoeft te zijn dat de behandeling onprettig is: de meeste cliënten ervaren de behandeling namelijk niet als pijnlijk.’

Geheim recept?

Het is dus niet alleen van belang om eens in de zoveel tijd een acnebehandeling te volgen. Ter aanvulling moet je ook thuis de juiste producten gebruiken. Om jouw huid weer helemaal glad, egaal en stralend te maken, werken de specialisten van Derma Kliniek alleen maar met de beste producten. De specialist van Derma Kliniek vertelt: ‘Wij zijn groot liefhebber van de huidverzorging van het Amerikaanse merk Image Skincare. Deze bestaan namelijk uit verschillende werkstoffen die belangrijk zijn in het proces van huidverbetering, zoals salicylzuur, retinol en retinoic acid. Deze producten werken op celniveau, wat betekent dat je snel resultaat ziet.’

Voor jou!

Heb jij ook last van puistjes, pukkeltjes en mee-eters? Maak dan een vrijblijvende eerste afspraak met één van de huidspecialisten van Derma Kliniek. Hierin wordt een behandelplan opgezet en gekeken naar hoeveel sessies en behandelingen er nodig zijn.

Meer weten?

Derma Kliniek is dé specialist als het gaat om huidtherapie. Het jonge, enthousiaste en vakbekwame team staat voor jou klaar om je te voorzien van een uitstekend resultaat. Om ervoor te zorgen dat jij en je huid in goede handen zijn, wordt alleen gewerkt met ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen.

Derma Kliniek
Buitenveldertselaan 116 | 1081 AB Amsterdam | 020-2260046 |
info@dermakliniek.nu | www.dermakliniek.nu

Heemraadssingel 180 3021 DL Rotterdam 010-7956740

Deel dit artikel