rosacea

Een vitaminebom tegen rosacea

26 oktober 2018
867
866
0

Misschien heb jij er vroeger ook wel last van gehad: jeugdpuistjes. Wanneer ze heftiger worden en ontstekingen gaan vormen, is er sprake van acne. Meestal trekt dat in de loop van de jaren wel weg, maar soms blijven er ontsierende littekens achter. Of je hebt last van rosacea. Deze chronische huidaandoening geeft je wangen, en soms neus, een felrode kleur en kan samengaan met uitgezette bloedvaatjes en puistjes. In tegenstelling tot acne, gaat rosacea niet vanzelf weer over.

Rosacea

Zowel bij acne als bij rosacea is het belangrijk om de oorzaak bij de bron aan te pakken. Hoe sneller de huid tot rust komt, hoe minder blijvende schade er is. ‘Onze integrale aanpak omvat dan ook voedingsadvies, reiniging, ontstekingsremmende en genezende lichttherapie en daarnaast slimme suppletie en huidverzorging voor thuisgebruik’, licht Jolanda van Giezen van Skinstudio Libra toe.

Van binnenuit en buitenaf

Vitamine A is belangrijk als het gaat om het weer in balans brengen van je huid. Wanneer je veel gekleurde groente eet, krijg je allerlei soorten caroteen binnen waar je lichaam vitamine A van kan maken. Vitamine A helpt een verouderende huid vitaal en gezond te behouden. Het activeert de deling van de gezonde cellen en zorgt voor een optimaal functiebehoud van de opperhuid. ‘Met de juiste voeding en suppletie help je je huid van binnenuit, maar aan de buitenkant kun je de vitamine A ook als het ware je huid insluizen’, legt Jolanda uit.

Huidverbetering bij acne en rosacea

‘Daarvoor zetten we Environ in. Dit is baanbrekend in innovatieve huidverzorging en zeer effectief als middel voor huidverbetering bij acne en rosacea. Het exclusieve Ionzyme DF apparaat dat we hiervoor gebruiken, bevordert de opname van specifieke vitamineproducten in de huid. Dat is een cruciale stap omdat de huid een natuurlijke waterdichte barrière heeft. Op die manier creëer je als het ware een transportmechanisme voor vitamine A naar de lederhuid. De lederhuid is immers verantwoordelijk voor de stevigheid. Hier ontstaan, door gebrek aan collageen, de verslappingsrimpels. Indien deze laag niet in staat is om voldoende vocht te binden, komen er zelfs droogterimpels bij. De lederhuid moet het vocht binden, de opperhuid moet zodanig goed afsluiten dat het overmatige verdamping of vochtverlies tegengaat. In al deze functies speelt vitamine A een belangrijke rol.’

Skinstudio

Je kunt bij Skinstudio Libra ook terecht voor:

  • bindweefselmassage
  • lymfedrainage
  • transformagemassage®
  • lichtbehandelingen

Tip van Jolanda:

‘Wees lief voor je huid en gebruik de juiste make-up. Wij werken zelf met minerale make-up van het merk jane iredale en die kan ik iedereen aanraden. Het geeft een perfecte dekking, is ontstekingsremmend en laat je huid ademen. De innovatieve formules van dit merk gaan de strijd aan tegen huidveroudering. Het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is niet getest op dieren.’

Meer weten?

Bij Skinstudio Libra ben je aan het juiste adres voor huidverbetering, ontspanning en ontspanning. Ook de man kan terecht bij Skinstudio Libra!

Skinstudio Libra
Toussaintstraat 51 | 2406 XN Alphen aan den Rijn | 06-42981128 |
jezelf@skinstudio-libra.nl | www.skinstudio-libra.nl
Deel dit artikel