verlovingsring

Een verlovingsring uitzoeken: hoe pak je dat aan?

22 januari 2020
295
295
0

Het moment is gekomen: je wilt je partner ten huwelijk vragen. Een bijzondere gebeurtenis die je wilt vastleggen op een waardevolle manier. Daarbij hoort de perfecte verlovingsring. Iets wat persoonlijk is en symboliseert hoeveel je van diegene houdt. Maar hoe vind je nou dé perfecte verlovingsring? Bij Op Goud Geluk helpen we je graag op weg met onderstaande tips.

Een goede voorbereiding

Een huwelijksaanzoek is een moment waar jullie de rest van jullie leven op terugkijken. De verlovingsring maakt hiervan een tastbare herinnering. Om de juiste ring te vinden, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg dat je goed voorbereid bent. Stel vooraf een budget op, om te weten waar je mogelijkheden liggen. Ook is het belangrijk om erachter te komen wat de ringmaat is. Probeer ongemerkt een goed passende ring uit de sieradendoos mee te smokkelen voor het beste resultaat. Wacht ook zeker niet tot het laatste moment met het uitzoeken van een ring, voor het geval deze besteld of op maat gemaakt moet worden.

De stijl

Voordat je de winkel instapt, is het goed om een idee te hebben wat de smaak van jouw aanstaande is. Misschien is dit ooit ter sprake gekomen of kun je vergelijken met eerder gekochte sieraden. Is het een persoon die van subtiel houdt of meer van opvallende blingbling? Kom je voornamelijk zilverkleurige of goudkleurige sieraden tegen? Is de stijl eerder modern of klassiek? Zijn er geen sieraden die je aanwijzingen kunnen geven? Kies dan voor sieraden die passen bij de kledingstijl en/of persoonlijkheid. Ook kun je misschien voor advies bij familie of vrienden aankloppen.

Het soort steen

De traditionele verlovingssteen is de diamant. Deze staat namelijk symbool voor eeuwige trouw. Zoek je een steen die persoonlijker en minder conventioneel is? Of past een diamanten ring niet binnen je budget? Dan zijn kleurstenen als saffier, toermalijn of spinel goede alternatieven. Bedenk vervolgens welke vorm, kleur, helderheid en gewicht je wilt. Voor een diamant geldt: hoe witter, hoe beter de kwaliteit. Een zuivere steen met een hoog karaatgewicht betekent dat de ring kostbaarder is. Ga je voor een kleursteen, kies dan een kleur die past bij de persoonlijkheid of de oogkleur, één die goed te combineren valt.

Op Goud Geluk

Op Goud Geluk streeft ernaar unieke en passende sieraden te maken voor elk persoon. Hiervoor worden natuurlijke materialen op een ambachtelijke manier gebruikt. Van gekleurde edelstenen en fonkelende diamantjes tot glanzende parels, alles is mogelijk. Je kunt kiezen uit onze eigen collectie of je kunt een geheel gepersonaliseerd sieraad laten ontwerpen. Ook is het mogelijk om bestaande sieraden aan te laten passen. Neem contact op om je wensen te bespreken. Eigenaar en goudsmid Astrid van Ruiten-De Vries denkt graag met je mee. Ze helpt je met het ontwerp en kan je adviseren over de juiste soort steen en materiaal. Je krijgt dan een schets, tijdsplanning en prijsopgave. Vervolgens worden je ideeën omgesmolten tot een prachtig sieraad met emotionele waarde dat je voor altijd meedraagt.

Meer weten?

Bij Op Goud Geluk ben je aan het juiste adres voor herinneringssieraden op maat. De goudsmederij heeft een grote collectie ringen, oorbellen, armbanden, hangers en colliers.

Op Goud Geluk
Workumstraat 37 | 8244 EJ Lelystad | 06-28314412 |
info@opgoudgeluk.nl | www.opgoudgeluk.nl
Deel dit artikel