uitvaart

Een unieke uitvaart

5 december 2018
470
471
1

Ieder mens is uniek en dat maakt ook iedere uitvaart uniek. Te vaak wordt nog gedacht dat een uitvaart een standaard procedure is. Gelukkig is dat niet het geval. Integendeel: er is zoveel mogelijk.

Mireille Mom

Opbaring

Neem nu de periode tussen het overlijden en de uitvaart. De overledene hoeft niet per se naar het uitvaartcentrum overgebracht te worden, maar mag deze dagen ook thuis opgebaard worden: in het eigen bed, op een opbaarplateau of in de kist. Een stijlvolle opbaring in de eigen vertrouwde omgeving. Dit kan veel ondersteuning bij het rouwproces geven. Een thuisopbaring is altijd toegestaan, maar niet altijd mogelijk of wenselijk. Samen met de nabestaanden kunnen we de juiste afweging maken.

Uitvaartcentrum

Ook het verblijf in een uitvaartcentrum kan een goede keus zijn. Wij werken samen met diverse uitvaartcentra, waar nabestaanden de overledene in een persoonlijke, warme en huiselijke sfeer kunnen bezoeken of de beschikking krijgen over een 24-uurs kamer waar ze 24 uur per dag bij hun dierbare kunnen zijn, zonder daarvoor eerst een afspraak te hoeven maken.

Afscheidsceremonie

De afscheidsceremonie zelf kan eveneens op diverse manieren worden uitgevoerd. Dat kan heel traditioneel, met een avondwake en rouwdienst in de kerk, of met een ceremonie in het crematorium. Je kunt het ook klein houden met een afscheid in huiselijke kring. Of heel persoonlijk, in de favoriete horecagelegenheid van de overledene met een koffietafel of borrel om het leven van je dierbare te ‘vieren’. Desnoods inclusief livemuziek, videopresentaties of ballonnen. Vrijwel alles is mogelijk.

Unieke uitvaart

Wat is er mooier dan een afscheid dat past bij de persoon die de overledene tijdens zijn of haar leven was? Wij werken graag mee om dat te verwezenlijken. Door goed te luisteren naar de wensen van de nabestaanden en de verhalen over de overledene proberen wij elke keer weer dat unieke stukje aan een uitvaart mee te geven. Het komt ook regelmatig voor dat iemand die weet dat hij of zij gaat sterven al zelf de uitvaart met ons komt bespreken. Het kan zoveel rust geven om alle wensen door te spreken en ervoor te zorgen dat alles, tot in de kleinste details, is vastgelegd. Daar denken wij graag in mee. Het voelt zo bijzonder om van waarde te mogen zijn in het laatste stukje van iemands leven en te zorgen voor een mooi afscheid.

Meer weten?

Mireille Mom Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten geheel naar wens van de familie. De medewerkers zijn betrokken en nemen de tijd voor je. De organisatie beschikt over het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Mireille Mom Uitvaartverzorging
Galgendaal 3A | 6691 MD Gendt | 0481-420002 |
info@mmuitvaart.nl | www.mmuitvaart.nl
Deel dit artikel