peeling

Een peeling voor je huid!

12 april 2019
546
545
6

Er zijn allerlei redenen waarom je ontevreden kunt zijn over je huid. Mogelijk hebben een lange winter en gebrek aan zonlicht een slecht effect op jouw huid gehad. Je gezicht voelt droog en trekkerig en oogt ruw en schraal. Of het is zo dat met het voortschrijden der jaren de fijne lijntjes toch echt aan terrein hebben gewonnen. Het kan best confronterend zijn je eens zo stralende huid te zien veranderen in een huid met de eerste tekenen van veroudering. Misschien is het storend en afleidend, maar vind je het nog niet ernstig genoeg om de stap naar een arts te wagen.

Huidveroudering

Vanaf je 30ste levensjaar begint het natuurlijke huidverouderingsproces. De huid wordt allereerst zichtbaar dunner en kwetsbaarder. Daarnaast merk je dat je huid slapper en droger aanvoelt. Langzamerhand worden rimpels, plooien, onregelmatigheden en soms ook kleurveranderingen zichtbaar. Het huidverouderingsproces kun je niet stoppen, maar je kunt het huidverouderingsproces wél vertragen door je huid goed tegen de zon te beschermen met een SPF, óf door anti-agingbehandelingen.

Chemische peeling

Trouw smeren met SPF is dus belangrijk, maar het zal de fijne lijntjes, littekens of ouderdomsvlekjes die je al hebt niet doen verdwijnen. Als je een mild huidprobleem ervaart, wil je graag snel en duidelijke verbetering van de huidkwaliteit. Er zijn verschillende behandelingen die hiervoor kunnen worden ingezet. De meest populaire, niet-invasieve cosmetische behandeling is een chemische peeling. Een peeling met de producten van Medik8 verjongt en verbetert het uiterlijk van de huid. Medik8 is ontstaan uit een streven naar echte en zichtbare resultaten op het gebied van huidgezondheid.

De peeling

Tijdens de peeling worden verschillende typen zuren op de huid aangebracht. Hierdoor schilfert het door de zon beschadigde, verdikte huidoppervlak af. Dit proces heet ‘exfoliëren’. Tegelijkertijd stimuleert het middel de aanmaak van collageen, waar de huid steviger van wordt. Wondjes en onzuiverheden verdwijnen en de huidstructuur verbetert. De ene peeling is sterker dan de andere. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking. Hierdoor is het mogelijk om verschillende soorten huidproblemen te verhelpen. Met een peeling kun je pigmentatie, acne, littekens, fijne lijntjes en rimpels en een vale, doffe huidtint aanpakken. Hoe dieper de peel, hoe langer het genezingsproces is. Maar weet ook: een diepere peeling heeft betere resultaten.

Behandelingen

Ben jij al klaar voor de zomer? Met deze behandelingen wel!

  • lashlifting
  • harsen, epileren en verven van de wenkbrauwen
  • harsen van de benen, armen en oksels
Meer weten?

Schoonheidsalon Louise biedt verschillende huidverbeterende en -verjongende behandelingen aan. De specialisten werken met de prachtige producten van Medik8.

Schoonheidsalon Louise
Deel dit artikel