klachten

Een operatie is vaak helemaal niet nodig

29 januari 2020
507
506
13

Steeds meer mensen krijgen te maken met langdurige pijnklachten aan de hand, pols of arm. Vaak is er sprake van irritatie, en soms zelfs beschadiging of ontsteking, van zenuwen door herhaalde gelijksoortige bewegingen of een beknelling. Het carpaal tunnel syndroom, een muisarm (ook wel RSI genoemd) of trigger finger zijn hier bekende voorbeelden van. Ze gaan dikwijls gepaard met functie- en krachtverlies, een tintelend gevoel en pijn. Vaak is er een operatie nodig om de klachten te laten verdwijnen.

Wemeltje, is er ook een andere manier om de klachten te bestrijden?

‘Jazeker, in mijn praktijk kom ik deze aandoeningen regelmatig tegen en ze zijn heel goed te behandelen. Maar voordat ik met een goede analyse van de wervelkolom begin, is er eerst een uitgebreid intakegesprek waarin ik alles wil weten over je klachten en je medisch verleden.’

Waarom wil je mijn wervelkolom bekijken? Daar zit de pijn toch niet?

‘De wervelkolom vertelt mij precies welke organen, spieren en systemen extra onder spanning staan. Daar lopen alle zenuwen namelijk vanaf je hersenen, via je wervelkolom, naartoe. Bij een carpaal tunnelsyndroom, trigger finger of RSI zie je bijvoorbeeld altijd een blokkade bij de hals- en borstwervels. Die moet eerst gedeblokkeerd worden.

Waarom behandel je dan mijn onderrug in plaats van mijn hals?

Door het rechtzetten van de onderrug en het bekken, valt er gelijk al heel veel spanning van de nek af. Voor het deblokkeren van je hals- en borstwervels is het ook belangrijk dat de lichamelijke functies van je hoofd- en borstgebied, zoals je schildklier, longen, bloeddruk en voorhoofds- en bijholtes, in balans zijn. Deze neem ik daarom eventueel ook in de behandeling mee.

Ben ik na één behandeling meteen helemaal van mijn klachten af?

Nee, daar zijn doorgaans meerdere behandelingen voor nodig. Verschillende processen en functies moeten immers weer hersteld worden. Het is belangrijk om de doorbloeding van je pols en handen weer optimaal te krijgen én ervoor te zorgen dat de functie van je schildklier in balans is. Daarnaast is het van groot belang dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Vaak blijkt een teveel aan afvalstoffen en oxidatieve processen in het lichaam mede oorzaak te zijn van dit soort klachten.

Wat zijn oxidatieve processen?

Dat zijn processen in je lichaam waarvoor zuurstof nodig is. Oxidatieverhogende factoren zijn stress, ontstekingen, extreem sporten, een hoge calorie-inname en ziekte.

Hoef ik daarna niet alsnog geopereerd te worden?

Doorgaans is dat niet meer nodig. Om herhaling van de klachten te voorkomen, is het wel belangrijk om je lichaam niet te extreem te belasten, voor voldoende nachtrust te zorgen en vers en gevarieerd te eten. Verder adviseer ik vaak nog speciale voedingssupplementen en homeopathie om het lichaam te ontzuren en de lever te ontgiften. Als je dat allemaal in acht neemt, is de noodzaak van een operatie meestal helemaal verdwenen.

Meer weten?

De praktijk Heilpraktiker Chirotherapie Eising staat voor een resultaat gerichte aanpak van lichamelijke klachten. Belangrijk hierbij zijn: `een persoonlijke benadering` en `in alle rust behandelen'. Wemeltje is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ.

Heilpraktiker Chirotherapie Eising
Beukenlaan 30 | 9615 AV Kolham | 0598-390322 |
info@wemeltje.nl | www.wemeltje.nl
Deel dit artikel