leefstijlcoach

Een leefstijlcoach helpt je naar een gezonde levensstijl

22 januari 2019
447
446
0

Gezond zijn, je fit voelen, lekker slapen, een goed humeur: wie wil dit nou niet? Een gezonde leefstijl helpt je die doelen te bereiken!

Annemarie Kloos

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is hét moment om met goede voornemens aan de slag te gaan. Je neemt je voor om dit jaar echt twee keer in de week naar de sportschool te gaan, chocolade en koek van je menu te schrappen en definitief ‘nee’ te zeggen tegen dat wijntje ’s avonds. Echter, tegen het einde van de maand januari hebben de meeste mensen hun goede voornemens alweer opgegeven.

Gedrag veranderen

Hoe komt dat nou precies? Waarom houden mensen hun goede voornemens niet vol? In deze tijd, waarin we een overvloed hebben aan prikkels, mogelijkheden en voedsel, valt het helemaal niet mee om de juiste keuzes te maken. Zo raak je gemakkelijk ‘overvoerd’. Om je leefstijl te verbeteren, moet je je gedrag veranderen. Kiezen voor gezondere gewoontes die bij je passen en kunt volhouden. Hoe kun je ongezonde gewoontes doorbreken?

Leefstijlcoach

Als leefstijlcoach help ik je op een praktische manier kleine stappen te maken om ervoor te zorgen dat je gewicht verliest, beter kunt omgaan met stress, lekker slaapt en je fitter voelt. Het is daarbij belangrijk dat je leert zien en ontdekken wat hierbij voor jou het beste werkt en dát het werkt.

Gezonde leefstijl

Sinds 1 januari 2019 wordt leefstijlbegeleiding voor volwassenen vergoed uit het basispakket voor mensen met een BMI van 30 plus of een BMI van 25 als er een verhoogd gezondheidsrisico is. Een mooi voorbeeld van een gezonde leefstijl is bijvoorbeeld dat je suikerziekte type 2 niet alleen kunt voorkomen maar ook genezen. Aan deze mensen wordt, gedurende twee jaar, een leefstijlprogramma aangeboden met zowel groepsbijeenkomsten als individuele begeleiding. Je werkt aan je eigen gezonde leefstijldoelen samen met mensen die soortgelijke doelen hebben. Dat geeft herkenning en steun en daarmee extra motivatie om je leefstijldoelen te bereiken.

Motivatie

Uiteraard kan iedereen die de behoefte heeft om aan zijn of haar leefstijl te werken een beroep doen op een leefstijlcoach. Het grote voordeel is dat je leert om geheel op eigen kracht gezonde leefstijldoelen vast te houden zonder dure hulpmiddelen of ingrepen. Dat is de beste motivatie om het deze keer wél vol te houden!

Meer weten?

Bij Annemarie Kloos Leefstijlcoaching kun je terecht als je streeft naar een gezond leven, geen overgewicht meer wilt hebben of gewoonweg meer wilt bewegen.

Annemarie Kloos Leefstijlcoaching
Esdoornlaan 7 | 2161 MP Lisse | 06-51712099 |
info@leefstijlcoaching.nu | www.leefstijlcoaching.nu
Deel dit artikel