fietsseizoen

Een klein beetje hemel in het nieuwe fietsseizoen

26 maart 2019
348
347
0

Wij organiseren voor het Catharina Onderzoeksfonds op 14 april 2019 de Hel van Schijndel. Hierbij doneren wij de helft van het inschrijfgeld aan het Catharina Kanker Onderzoeksfonds. Iedereen is welkom om zich aan te melden en weer op de pedalen te staan. De start ligt tussen 08:00 uur en 12:00 uur aan de Europalaan. De Hel van Schijndel kun je zo 'hels' maken als je zelf wilt, er zijn namelijk verschillende koersen waaruit je kunt kiezen. Zo is er een route van 35 kilometer, één van 60 kilometer en een route van 100 kilometer. Iedere route eindigt bij Mutsaars Bikes. Bij de finish trakteren we iedereen op een heerlijk en gezonde hap en een herstellend drankje!

Ronald Mutsaars

De Hel van Schijndel

De Hel van Schijndel is eerder een klein beetje hemel. Voor velen is dit misschien wel de eerste koers van het voorjaarsseizoen. Eindelijk kunnen we weer kasseien stroken onder de wielen door laten gaan. En aan het eind van de koers, tref je de Brabantse gemoedelijkheid.

Leve het lijf

Als ik nadenk over zo’n mooie dag in het verschiet, zeg ik graag: ‘leve de fiets’. Maar met deze uitspraak zeg ik in één adem ook: ‘leve het lijf’. Dat fietsen goed is voor lijf en leden weten de meesten wel. Je blijft fit, je haalt een frisse neus en hebt plezier. Maar als je meedoet met de Hel van Schijndel is dat niet alleen goed voor jezelf. Door mee te doen, doe je ook iets goeds voor anderen. Dit jaar is de koers namelijk nog specialer dan voorheen, in verband met de donatie. Het Catharina Kanker Onderzoeksfonds zorgt ervoor dat ziekenhuizen geld krijgen voor belangrijke onderzoeken naar kankerbehandeling, die de overheid niet vergoed. Daaraan bijdragen voelt goed. Wat ook kan, is als deelnemer zelf een donatie doen of een actie op touw zetten met je fietsclub. Het lijkt mij prachtig om ook jullie initiatieven te zien!

Ben jij er klaar voor?

We hebben net de winter achter de rug en een verregende maart waardoor je fiets mogelijk al een tijdje niet buiten de deur is geweest. Daardoor kun je je afvragen of je fiets wel klaar is voor het aankomende seizoen. Wat veel mensen ook over het hoofd zien, is dat het belangrijk is jouw ideale positie op de fiets te bepalen. Door hierop te letten blijf je komend seizoen klachtenvrij. En weet jij ook hoe je de meeste kracht uit jouw fiets kunt halen, om zo snel mogelijk bij die finish te komen? Voor al dit soort vragen kun je terecht bij ons serviceteam. Of je fiets nou kapot is of alleen bijgesteld hoeft te worden, we horen het graag! Dan zorgen wij dat jij weer helemaal klaar bent voor het nieuwe seizoen.

Wat jij kunt doen

Natuurlijk is het ook fijn als je zélf weet hoe je het best je fiets kunt verzorgen. Mocht je meer willen weten over onderhoud van je (race)fiets dan kun je je inschrijven voor een workshop fietsonderhoud. Hierbij leer je bijvoorbeeld hoe je je schijfremblokken na kunt kijken. Niet onbelangrijk, want als je op je racefiets mooie snelheden behaalt, wil je ook goed kunnen remmen. Zo vergeten mensen ook wel eens dat mechanische remkabels en versnellingskabels slijtagegevoelig zijn. De coating kan slijten en het schakelen en remmen gaat zwaarder. We gaan samen aan de slag om jou zo goed mogelijk de kneepjes van het onderhoud bij te brengen.

Fietstip

Heb jij net een koers gereden? Mijn tip aan jou is dat je na een flinke tocht niet moet vergeten je fiets te poetsen. Zo geef je het vuil geen kans om aan te koeken. Daarnaast bekijk je tijdens het poetsen je hele fiets, en zie je het meteen als er iets gerepareerd of opnieuw afgesteld moet worden.

Volgend jaar een nieuwe kans!

Kun je dit jaar niet bij de Hel van Schijndel zijn? Volgend jaar is er weer een editie! Save the date en ride with pride! Kijk voor meer informatie op: Catharina Onderzoeksfonds.

Mutsaars Bikes: leve de fiets!

Ronald en Sabine Mutsaars staan aan het roer van Mutsaars Bikes. Al van jongs af aan draait het bij de familie Mutsaars om de fiets. En dat is nu in de winkel en met de webshop nog altijd zo. Die liefde voor de fiets geven we graag door. Aan iedereen die, op welk niveau ook, wil genieten van de buitenlucht. Van grindpaden, asfalt, kasseien, heuvels en de bergen. Kom naar Schijndel en deel die passie en verhalen met ons. Onder het genot van een heerlijk bakkie koffie en Brabantse gezelligheid.

Meer weten?

Bij Mutsaars Bikes kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om te fietsen. Dit soort fietsen vind je bij Mutsaars Bikes: racefietsen, kinderfietsen, mountainbikes en stadsfietsen. Ook heeft Mutsaars Bikes fietsonderdelen, fietskleding, sportvoeding en hometrainers in de collectie.

Mutsaars Bikes
Europalaan 79 | 5481 JD Schijndel | 073-5496375 |
info@mutsaarsbikes.nl | www.mutsaarsbikes.nl
Deel dit artikel