haarwerk

‘Eén haarwerk trok meteen mijn aandacht’

3 september 2018
665
664
0

'Wat blijft er van mij over als ik straks geen haren heb?' vroeg ik mijzelf af. Zelfs in de wetenschap dat ik de kans had om te overlijden, vond ik het idee om met een kaal hoofd door het leven te gaan heel beklemmend. Vóór mijn ziekte hechtte ik eraan om stijlvol voor de dag te komen: een volle bos los haar met een mooi paar oorbellen. Tijdens mij ziekte wilde ik mijn vrouwelijkheid en waardigheid ook behouden.

Onzekerheid

Door mijn ziekte was ik bang om mezelf te verliezen. Dat ik uit onzekerheid niet meer naar buiten durfde en niet meer naar verjaardagen ging. Gelukkig kwam ik er na een zoektocht op internet en gesprekken met vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt achter dat er nog best veel mogelijk is als je ziek bent. Ik besloot om goed voor mezelf te blijven zorgen: gezond eten, regelmatig bewegen en veel buiten zijn en het bezoeken van een psycholoog.

Uiterlijke verzorging

Ook aandacht besteden aan mijn uiterlijk hoorde bij goed voor mezelf zorgen, vond ik. Ik gebruikte make-up die mijn lichaam kan verdragen, bleef mooie kleding en sieraden dragen én besloot een haarwerk uit te kiezen. Dat laatste was een grote stap voor me. Ik was bang dat iedereen zou zien dat ik een pruik droeg. Dat het net zou lijken alsof ik een marmot op mijn hoofd had, of dat het gedurende de dag zou verschuiven of zelfs afwaaien.

Smaak

Op advies van een goede vriendin van me besloot ik een afspraak te maken bij Haarhoeve Vermaat. Bij binnenkomst stond er een kop thee voor me klaar. Ik voelde mij direct op mijn gemak: wat een fijne en rustige plek! De haarspecialiste hielp mij erg goed. Ze wilde écht weten hoe ze mij het beste kon helpen. Ze stelde veel vragen om te kijken wat voor persoon ik was en welke smaak ik had. Op basis van ons gesprek liet ze me een serie haarwerken zien. Wat was er veel keus!

Haarwerk

Eén haarwerk trok meteen mijn aandacht: een volle bos lange diepbruine lokken, precies in de kleur waarnaar ik op zoek was. Ik besloot voorzichtig te kijken hoe deze mij stond. Het was wel even wennen om mezelf zo te zien met een haarwerk. Al snel brak er een glimlach door op mijn gezicht. Het haar reikte tot mijn schouders. Het was wat grover van structuur en had een slag erin. Dit maakte het heel natuurlijk, alsof het mijn echte haar was. Ik probeerde daarna verschillende haarwerken, maar het eerste haarwerk bleef steeds in mijn gedachten. Deze moest het worden!

‘Mijn kapsel’

Een haarwerk is echt maatwerk: er waren nog een aantal aanpassingen nodig. Hier nam de haarspecialiste alle tijd voor. Ik bewonderde de aandacht en de precisie waarmee ze het helemaal ‘mijn kapsel’ maakte. Dezelfde dag kon ik nog met een haarwerk naar huis. Erg fijn! Tijdens mijn chemokuren heb ik mijn haarwerk bijna elke dag kunnen dragen. Ik heb er veel complimenten over gekregen.

Goede keuze

Als ik nieuwe mensen ontmoet, krijg ik altijd wel bewonderende blikken en enthousiaste opmerkingen. Hoewel de periode ontzettend zwaar is, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt. Natuurlijk waren er zware dagen waarop ik mezelf liever binnen opsloot, maar over het algemeen had ik niet de neiging om mezelf te verstoppen. Ook nu de ik de chemo’s achter de rug heb, blijf ik het dragen. Met trots. Zo met het mooie haar dat rond mijn gezicht danst, voel ik me completer, sterker en vrouwelijker.

Naar jouw wens

Haarwerkspecialisten Liesbeth en Rosita van Haarhoeve Vermaat: ‘Op onze site kan een selectie gemaakt worden van haarwerken die je wilt passen in onze salon. Kun je toch geen keus maken uit deze selectie? Geen probleem. We hebben nog 2000 pruiken op voorraad! Heb je je keuze gemaakt, dan kan het haarwerk aangepast worden aan jouw wensen. Na 2 weken word je uitgenodigd om terug te komen naar de salon om samen met de haarwerkspecialiste het haarwerk voor de eerste keer te wassen en eventueel nog wat aanpassingen te doen. Er is altijd eerst een uitgebreid kosteloos en vrijblijvend informatiegesprek, waarin we onder andere vertellen wat er gaat gebeuren, wat de mogelijkheden zijn en hoe het zit met je zorgverzekering. En ook kun je tijdens het gesprek gewoon je hart luchten…’

Meer weten?

Bij Haarhoeve Vermaat ben je aan het juiste adres voor haarwerken, haartoevoegingen, haarkuren, extensions en leuke accessoires. Tevens is de salon een reguliere kapsalon.

Haarhoeve Vermaat
Melanenweg 6 | 4661 RZ Halsteren | 0164-255000 |
info@haarhoeve.nl | www.haarhoeve.nl
Deel dit artikel