droog haar

Droog haar? Tips voor prachtige, gevoede lokken!

2 september 2019
309
309
1

De ergste zomerhitte is inmiddels echt wel voorbij. Maar de effecten ervaar je misschien nog steeds. Je huid heeft een lekker zongebruind kleurtje en je bent ontspannen door je zomervakantie. Maar je haar is mogelijk niet zo happy met de afgelopen tijd. Chloor, zout, zon en een droge lucht kunnen je lokken behoorlijk wat te lijden geven. Met dit droge bosje haar ga jij natuurlijk liever niet akkoord. Zie hier de tips wat je kunt doen bij droog haar!

Hoe kom je aan droog haar?

Allereerst is het handig om te weten hoe je precies aan droog haar komt. Er zijn namelijk verschillende oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan jouw klacht. Ten eerste speelt aanleg een rol. Jouw haarstructuur kan helaas nu eenmaal gevoeliger zijn dan die van een ander, waardoor het sneller droog is. Heb je deze zomer veel tijd aan het strand en zwembad doorgebracht? Dan kunnen dat heel goed de boosdoeners zijn: zout onttrekt namelijk vocht uit het haar en door chloor kan het talgvet op je hoofdhuid verminderen. Ook hitte is kwalijk. Föhns, stijl- en krultangen drogen het haar uit en laat het sneller afbreken. Maar ook veel warm water heeft dit effect: de haarschubben gaan openstaan en dat oogt dof en pluizig.

Vermijd hitte!

Maar wat kun je nu doen om je droge haar zó te verzorgen dat het er weer stralend en fris uitziet? Daar zijn wel een paar trucs voor te noemen. Ten eerste: vermijd teveel hitte. Dat wil zeggen dat je niet te lang in de zon moet zitten. En als je toch echt graag je haar droog wilt föhnen, in de krul wilt zetten of juist stijl maken, gebruik dan een hittebeschermend product. Zo help je je haar de hitte te weerstaan. En die lekker warme douche? Blijf daar lekker van genieten. Maar zorg dat je haarschubben mooi afsluiten door het haar aan het eind uit te spoelen met lauw of koud water. Even tanden op elkaar, maar het effect is het waard!

Liefde en aandacht

De shampoo die je gebruikt is waarschijnlijk goed rijk, en je hebt ook een conditioner die je haar moet voeden. Dat is een goede eerste stap! Maar heb je ook gedacht aan de verzorging buiten de badkamer? Ook na het wassen verdient je droge haar wat liefde en aandacht. Gebruik regelmatig een voedend haarmasker ter herstel. Of kies, wanneer je haar het echt nodig heeft, voor een speciale haarolie. Neem bijvoorbeeld arganolie, dit heeft ook nog eens een heerlijke geur!

Wees zacht voor je haar

Na het douchen droog je je af, en zo ook je haar. Maar pas op! Ga hierbij niet te ruw te werk. Als je flink met de handdoek door je haren wrijft, kun je het haar hiermee beschadigen. De haarschubben sluiten zich niet netjes met een droge haardos tot gevolg. Vouw liever rustig de handdoek als een tulband om het haar zonder het te strak aan te draaien. Wacht een tijdje tot het voldoende droog is, en laat de lucht de rest doen. Of kies voor een zachte, katoenen handdoek, daarmee kun je weinig schade aanrichten. En heb je wel eens gedacht aan je kussensloop? Daar lig je de hele nacht op te woelen, dus zorg dat dit een lekker zacht stofje is. Zo zijn er speciale satijnen kussenslopen te koop die je haar niet beschadigen!

Regelmatig bijwerken

Natuurlijk zijn er allerlei tips en trucs die helpen je haar mooi te maken of te houden. Maar wat je ook doet, het is altijd aan te raden om regelmatig de kapper op te zoeken. Je haar kan weer even bijgepunt worden, en zonder de dode, gespleten punten zien je lokken er meteen een stuk frisser en gezonder uit. Maar ook is je kapper specialist op het gebied van alles omtrent haar, verzorging van je haar en wat jouw kapsel nodig heeft.

Kennis en advies

Kun jij wel wat extra verzorging voor je haar gebruiken? Of wil je juist advies over hoe je je haar goed kunt onderhouden? Of je nu toe bent aan iets nieuws en niet goed weet wat bij je past, of dat je gewoon je puntjes wilt bijwerken, voor al je haarkwesties kun je terecht bij Xpressive Kappers. De haarspecialisten weten welke kleuren en modellen goed bij jouw gezichtsvorm en huidskleur passen. Ook hebben zij de kennis en deskundigheid op het gebied van trends, verzorging en styling om jou van goed advies te voorzien. Samen kom je tot het kapsel dat helemaal ‘jij’ is, zodat je weer met een prachtige nieuwe look naar buiten gaat!

Meer weten?

Bij Xpressive Kappers ontdek je welk kapsel bij jou past! De experts adviseren je graag op het gebied van styling en visagie. Daarnaast ben je bij de kapsalon aan het juiste adres voor knippen, wassen en föhnen tot permanent, volumebehandeling en kleuring.

Xpressive Kappers
Moleneind 189 | 9203 ZZ Drachten | 0512-520544 |
| www.xpressivekappers.nl
Deel dit artikel