huidtherapie

Door huidtherapie kan je weer trots zijn op je huid

19 december 2018
322
321
1

Veel vrouwen dromen van een perfecte huid, een huid zonder oneffenheden. Helaas is bijna niemand hiermee gezegend. Wanneer huidproblemen je huid beginnen te ontsieren is het belangrijk om deze aan te laten pakken door een huidtherapeut. Deze problemen kunnen namelijk fysieke ongemakken of psychische problemen met zich meebrengen. Het is tijd om te zorgen voor je huid.

Huidtherapie

‘Huidtherapie’ is een bij veel mensen nog een onbekend onderwerp. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen.

Bespreekbaar maken

‘Acne, littekens en kleurverschillen in je gezicht kunnen als erg storend ervaren worden’, zegt
Özge Abkhezr van Apollo Beauty. ‘Ervaar jij een gevoel van schaamte, angst of een beperking door een huidaandoening? Schroom dan niet om advies te vragen bij een gediplomeerde huidtherapeut. Elk huidprobleem vraagt om een persoonlijk behandelplan, met daarin specifieke behandelingen voor elk cosmetisch probleem.’

Nieuwe behandelingen

Özge: ‘Met de Nd:YAG laser, die we in de praktijk hebben, kunnen we nieuwe behandelingen aanbieden. Zo kunnen we met deze laser couperose op het gezicht of op het lichaam op een effectieve manier aanpakken. Ook kalknagels, in de volksmond ‘schimmelnagels’ genoemd, zijn te behandelen met deze laser. Nog niet veel mensen weten dat problemen rond couperose en kalknagels op deze manier aangepakt kunnen worden, maar met de Nd:YAG laser kan het!’

Verzamelnaam

‘Huidtherapie’ is een verzamelnaam voor alle huidbehandelingen bij huidproblemen en kan worden ingezet bij:

  • acne
  • grove poriën
  • huidveroudering
  • littekens
  • overgevoelige huid
  • pigmentvlekken
  • rimpels
  • rosacea

Anti-aging

Het ontstaan van huidproblemen gaat hand in hand met de veroudering van je huid. De eerste tekenen van huidveroudering kun je herkennen aan een zichtbaar dunner en kwetsbaar wordende huid. Je merkt ook dat je huid slap en droog aanvoelt. Langzaamaan beginnen rimpels, plooien, onregelmatigheden en kleurveranderingen je huid te ontsieren. Helaas is huidveroudering niet te stoppen, maar is het proces wel te vertragen met de fractional laser.

Fractional Laser

De fractional laser kan onder andere worden ingezet om de huid veerkrachtiger en voller te maken. De laser maakt microwondjes in je huid, waardoor het huidoppervlak zich vernieuwt. Het gevolg is een zichtbaar verbeterde huidstructuur. Het voordeel van de fractional laser is dat er erg specifiek gewerkt kan worden op bepaalde plekken van het lichaam. Al na 2 of 3 weken ga je de effecten zien: je huid ziet er frisser, gladder en egaler uit. Voor een optimaal effect heb je gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. De fractional laser heeft nog tot 9 maanden na de behandeling effect, dus de celvernieuwing en collageenaanmaak zijn dan nog steeds in werking!

Herstelproces litteken

Naast huidveroudering is de fractional laser ook in te zetten voor chirurgische littekens, acnelittekens, fijne rimpels, striae en grove poriën. Een behandeling van deze laser boost het herstelproces van het litteken. Het doel van deze laser is het weefsel weer te modelleren en meer collageen aan te maken, zodat het weer de structuur krijgt die bij een gezonde huid hoort. Zowel de blanke als de getinte huid kunnen hiermee veilig behandeld worden.

Huidverjonging

De eerder genoemde Nd:YAG laser kan ook worden ingezet voor anti-aging. De laser stimuleert namelijk de aanmaak van collageen, waardoor de huid van binnenuit verjongd wordt. Om de resultaten ook aan de buitenkant zichtbaar te maken, kan de behandeling gecombineerd worden met een peeling, waarmee de huid verstevigd wordt.

In één dag weer stralen

Bij Apollo Tandheelkunde en Beauty ben je op de goede plek voor álles op het gebied van huid- en lasertherapie, esthetische dermatologie en (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: ‘Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden. Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.’

 

Meer weten?

Als je op zoek bent naar een salon die jouw huid helemaal winterklaar maakt, kun je terecht bij Apollo Beauty. De huid- en lasertherapieën worden uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten. Zo ben je verzekerd van professionele behandelingen.

Apollo Beauty
Nieuwe Binnenweg 155 | 3014 GK Rotterdam | 010-3416385 | 06-38418899 |
info@apollobeauty.nl | www.apollobeauty.nl

Apollo Tandheelkunde
Nieuwe Binnenweg 155
3014 GK Rotterdam
010-3416385
06-38418899
info@apollotandheelkunde.nl
http://www.apollotandheelkunde.nl

Deel dit artikel