Huid

Deze winter een stralende huid

5 december 2018
482
481
1

Jij wilt zelfverzekerd door het leven gaan, maar gaat gebukt onder ontsierende vlekken in je gezicht. Nu kun je zelf gaan 'dokteren' met allerlei middeltjes, maar de kans is groot dat jouw huidproblemen dan alleen maar erger worden...

Onzeker over je huid

‘Wanneer je vlekken of littekentjes in je gezicht hebt, kun je daar behoorlijk onzeker van worden’, zegt huidtherapeut Sylvia Wacanno-Oostveen. ‘Bij ‘vlekken’ kun je denken aan pigmentverschuivingen,‘rest-acne’ of andere ontsierende plekken. Voor veel vrouwen én mannen een doorn in het oog. Omdat het erg lastig is om deze huidproblematiek zelf aan te pakken, is het verstandig om hiermee naar een huidtherapeut te gaan. Met microneedling, littekentherapie of endermologie krijg jij weer een huid waar je trots op kunt zijn.’

Littekentherapie

Naast het feit dat een litteken je huid ontsiert, kan een litteken ook vervelende klachten met zich meebrengen. Zo kun je last krijgen van verdikking, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, een slechte doorbloeding, bewegingsbeperkingen of oedeem. Huidtherapeuten zijn erin gespecialiseerd om met verschillende technieken diverse littekens te behandelen. Tijdens de littekentherapie wordt er gekeken welke combinatie van behandelingen het meest geschikt is. Je kunt hierbij denken aan littekenmassage, microneedling, endermologie, het gebruik van siliconenpleisters of medische camouflage.

Endermologie

Het LPG-apparaat zorgt middels endermologie voor een betere afvoer van afvalstoffen. Tevens zorgt endermologie ervoor dat weefsel minder gemakkelijk verkleeft. Deze eigenschappen maken dat we het LPG-apparaat uitstekend kunnen inzetten bij littekens en brandwonden. De aangedane huid versoepelt en voelt losser aan.

Microneedling

Microneedling is een behandeling die kan worden ingezet om rest-acne te verminderen. Rest-acne zijn de verschijnselen die optreden na een periode van acne. Zoals rode vlekken, donkere vlekken of ‘putjes’. Door middel van vele minuscule naaldenprikjes maak je (onzichtbare) miniwondjes. Hierdoor krijg je aanmaak van elastine en collageen. Dit heeft het vermogen om de ‘putjes’ op te vullen, waardoor de deukjes als het ware meer naar boven komen en je huid er gladder uitziet.

Meer weten?

Bij Huidtherapie Oostveen werken gediplomeerde en gekwalificeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. De huidtherapeuten hebben veel ervaring met de behandeling van verschillende huidproblemen: acne, littekens, ouderdomswratten, oedeem, pigmentstoornissen en vaataandoeningen.

Huidtherapie Oostveen
Mereveldlaan 33 | 3454 CA De Meern | 030-6772222 |
info@huidtherapieoostveen.nl | www.huidtherapieoostveen.nl
Deel dit artikel