tas

Deze tas is een echte eyecatcher voor in de lente!

26 maart 2019
246
245
1

Het mooie weer komt er weer aan. Dat vraagt om een nieuwe tas! Wat dacht je van een hippe, vrolijke tas in felle kleuren, waarmee je ook nog eens een goed doel steunt? Dat zijn de prachtige Mochila tassen bij uitstek! Deze worden met de hand gehaakt en geweven door de vrouwen van de Wayuu stam uit Colombia. Door de verkoop van deze schoudertassen wordt hun traditionele manier van leven in stand kunnen houden. De geometrische patronen en veelal heldere kleuren geven deze tassen een prachtige uitstraling. Genoeg goede redenen om met deze tas thuis te komen, toch?

De Wayúu Mochila tas

De prachtige Wayúu Mochila tas is hard op weg om een iconische, modieuze tas te worden. Deze appelgroene schoudertas is gemaakt van een tweedelige stof. Op de tas zijn bloemenfiguren geweven. Dit, samen met het de frisse kleur geel, zorgt voor een exotische combinatie van mooie lentekleuren! De tas is een statement item en je kunt er veel verschillende looks mee afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Ibiza-look, met een mooie tuniek of lange jurk.

Hoe wordt de Mochila tas gemaakt?

De kunst van het maken van Mochila tassen wordt gezien als een symbool van wijsheid, intelligentie en creativiteit. De haak- en weeftechnieken gaan dan ook over van moeder op dochter. Dit speelt een belangrijke rol bij het behoud van de Wayuu traditie. De tas is ruim en is af te sluiten door het koord met de kwasten aan te trekken en er een knoop in te maken. Met de comfortabele, geweven schouderband draag je je Mochila aan je schouder of kruislings. Elke tas is uniek met een eigen geometrisch patroon dat de cultuur en het leven van de Wayuu stam symboliseert.

Het verhaal achter Hand Made Inspirations

Voor het project Makalú Wayuú ondersteunt Hand Made Inspirations (HMI) een groep ambachtslieden die op de grens van Colombia en Venezuela leven: de Wayuu stam. Zij hebben grote moeilijkheden om te overleven en dit gaat ernstig ten koste van hun natuurlijke leefomgeving. Problemen als ondervoeding, misdaden en kinderen die niet naar school kunnen zijn voor de Wayuu stam dagelijkse kost.

Help de Wayuu stam

Beatriz Velasquez, oprichtster van Stichting B.V.B., heeft besloten hier iets aan te doen. Daarom verkoopt zij namens Hand Made Inspirations prachtige handwerken, in de vorm van tassen en kleding. Alle HMI-items zijn zorgvuldig vervaardigd door deze inheemse gemeenschappen of ambachtelijke boeren, en dat allemaal met behulp van hoogwaardige en duurzame materialen. Door de verkoop van de prachtige Wayuú-producten kan Beatriz de gemeenschap ondersteunen met bijvoorbeeld drinkwater.

Grote schoonheid en kwaliteit

Beatriz: ‘Door middel van dit project wil ik graag ambachtslieden uit verschillende regio’s van Colombia en enkele andere Zuid-Amerikaanse landen aanmoedigen, zodat hun handgemaakte creaties door de rest van de wereld worden gewaardeerd én herkend als originele kledingstukken van grote schoonheid en kwaliteit! Het heeft de mensheid duizenden jaren gekost om vakmanschap te ontwikkelen. Als we niet opletten, verdwijnen deze inheemse ambachten.’

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Hand Made Inspirations doet? Of ben je benieuwd naar de tassencollectie. Lees dan de blogs of neem een kijkje in de webshop!

Meer weten?
Stichting B.V.B. - Hand Made Inspirations (HMI)
Deel dit artikel