depressie

Depressie, herken jij de schreeuw om hulp?

14 augustus 2018
622
621
2

De gordijnen zitten potdicht en de wekker geeft 11:06 aan. Je rekt je uit. Weer een dag. Een blik op je telefoon laat je weten dat er 10 gemiste oproepen zijn. 'Vast weer het werk', denk je. Dit lusteloze gevoel duurt nu al weken. Geen energie om te werken. Geen energie om vrienden te zien. Je staart voor je uit. Tomeloze, rusteloze gedachten nemen je over. 'Wat moet ik nu?' 'Wat kan ik?' 'Help mij'.

Depressie kenmerken

Herken jij minimaal 3 kenmerken? Het is nooit te laat om hulp in te schakelen!

  • Slechte eetlust of te veel eten
  • Slapeloosheid of te veel slapen
  • Weinig energie
  • Je waardeloos of schuldig voelen
  • Verminderde concentratie of besluiteloosheid
  • Gevoelens van hopeloosheid
  • Terugkerende gedachten aan de dood, plannen of pogingen om zelfmoord te plegen

Depressie

Je denkt misschien dat je situatie uitzichtloos is met een depressie, maar dat is niet zo. Er is zeker iets aan te doen. Waar je misschien niet direct aan denkt is hypnotherapie. Bij hypnotherapie word je middels een heel diepe ontspanning in een trance gebracht. Vervolgens kom je via hypnose bij je onderbewustzijn.

Hypnotherapie

Je kunt hypnose vergelijken met het rijden in een auto op de snelweg. Zonder dat je je er bewust van bent, ben je ineens op de plaats van bestemming. ‘Hé, ik ben er al’, denk je dan. Hypnotherapie is een snelle en effectieve vorm van therapie. Tijdens de sessies gaat Mariska Bruinenberg van Praktijk Noord met je in gesprek. Ze let niet alleen op wat je zegt, maar ook op je motoriek. ‘Mensen zijn zo ontspannen, dat ze ook bij hun ‘pijn’ kunnen komen. Sommige mensen gaan terug naar hun kindertijd, of zelfs een leven daarvoor. Via het onderbewustzijn vind je de antwoorden op de vragen waarom je je zo voelt’, aldus Mariska.

Geen narcose

Het is een misverstand dat je tijdens hypnose onder een soort van narcose bent. Hypnose is een sterke vorm van ontspanning in combinatie met visualisatie. Hierbij ben je volledig bij bewustzijn, maar dan in een diepe trance. Na een aantal behandelingen ervaar je bevrijding. Het probleem waar je weken, maanden of jaren mee hebt rondgelopen, daar ben je van verlost. Mariska: ‘Vroeger kon ik de juiste hulp niet vinden, en nu kan ik de juiste hulp aan anderen geven. Dat is prachtig! Door mijn eigen ervaringen, korte lijnen én persoonlijke aandacht kan ik jou een helpende hand bieden.’

Wist je dat…

  • in Nederland bijna 20% van de volwassenen ooit te maken krijgen met een depressie?
  • ongeveer 546.500 volwassenen per jaar een depressieve episode doormaken?

Hypnotherapie & chemotherapie

De dood kan ineens heel dichtbij komen wanneer je getroffen wordt door kanker. Wanneer je bang bent om te overlijden, kan hypnotherapie ondersteuning bieden. Vragen als ‘waar ben je bang voor?’ komen aan bod. Daarnaast kan hypnotherapie helpen bij klachten waar je tijdens de chemokuur last van kunt hebben, zoals misselijkheid. Tijdens de chemotherapie kun je naar een geluidsopname luisteren die speciaal voor jou is ingesproken door Mariska, zodat dit een stuk draaglijker wordt. Deze ingesproken sessies kunnen eveneens steun bieden bij een live sessie.

Meer weten?

Bij hypnose praktijk Nederland kun je terecht voor vele kwalen, angsten, pijn en stemmingen. De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Praktijk Nederland
Looierij 85 | 7941 DE Meppel | 06-53768669 |
| www.hypnosetherapienederland.nl
Deel dit artikel