vrouwengezondheid

Denk aan je vrouwengezondheid

7 maart 2018
556
583
1

Als vrouw kun je in elke leeftijds- en levensfase met specifieke vragen komen te zitten, zoals in de zwangerschap of in de tijd hiervoor of -na. Door de hoeveelheid aan informatie over deze onderwerpen kun je soms het overzicht kwijtraken. Het kan dan fijn zijn als je voor advies, steun en duidelijke informatie terecht kan bij een specialist.

Vrouwengezondheid

En die specialist op het gebied van de vrouwengezondheid bestaat! Even voorstellen: Tanja Haarbosch van Care for Women Maas en Waal is gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen in elke leeftijdsfase. Zij kan je adviseren bij hormonale klachten tijdens de menstruatie en de overgang.

Luisterend oor

Daarnaast kun je bij Tanja terecht voor al je vragen rondom de zwangerschap en anticonceptie. Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan jouw gevoelens en emoties. Tanja fungeert dus niet alleen als ‘vraagbaak’, maar ook als steun en toeverlaat en een luisterend oor. Door haar betrokkenheid leer jij je eigen kracht, pad en geluk weer te (her)vinden.

Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap geniet je een deskundige begeleiding van de verloskundige, de huisarts en de gynaecoloog. Door de wirwar aan volkswijsheden, familietradities en andere adviezen van anderen kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. In een consult met Tanja krijg je een nuchter advies en heldere informatie over je zwangerschap.

Kinderwens

Niet voor iedereen is zwanger worden vanzelfsprekend. Soms moet je langer wachten dan je zou willen. Je vraagt je af hoe jij de start van een gezonde zwangerschap kan bevorderen. In een consult bij Tanja leer jij je cyclus kennen en krijg je een advies over hoe jij bewust zwanger kan worden.

Anticonceptie

Wanneer je aan ‘anticonceptie’ denkt, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk de pil. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar weet jij ook voor welke pil jij zou kiezen? En nog belangrijker: wíl jij eigenlijk wel voor de pil kiezen? Het kan fijn zijn om ondersteuning te krijgen bij het zoeken naar de antwoorden op deze en andere vragen rondom de anticonceptie.

Aansluiten

In een consult bij Tanja ga je op zoek naar de vorm van anticonceptie die het beste bij jou past. Om deze te vinden, is het zaak om eerst jouw levensstijl goed in kaart te brengen. Zo kan worden gekeken welke vorm van anticonceptie daar goed op aansluit. Het is aan de huisarts om jou vervolgens de anticonceptie voor te schrijven.. Op jouw verzoek kunnen de uitslag en de uiteindelijke beslissing naar aanleiding van het consult met Tanja in een brief aan de huisarts worden meegeven.

Goed om te weten

Tanja werkt op basis van haar gedegen kennis als verpleegkundige, met de aanvullende opleiding tot Care for Women specialiste en haar kennis en ervaring als vrouw. De meeste verzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Wil jij weten of een Care for Women consult onder jouw verzekeringspakket valt, vraag dit dan na bij je eigen verzekeraar.

Meer weten?

Care for Women Maas en Waal in specialist in vrouwengezondheid. Je kunt er terecht voor anticonceptie, een health check, het pre menstrueel syndroom, zwangerschap, pms en allerlei vragen over de overgang.

Care for Women Maas en Waal
Mr. van Coothstraat 8A | 6651 ZJ Druten | |
t.haarbosch@careforwomen.nl | www.careforwomen-maasenwaal.nl
Deel dit artikel