borstreconstructie

De volgende stap na je borstreconstructie

14 augustus 2018
554
553
3

Permanente make-up (PMU) is bekend om de mooie eyeliners en wenkbrauwen die je ermee kunt maken. Maar wist je dat PMU ook ingezet kan worden bij een medische behandeling? Tepelhofpigmentatie na een borstoperatie is hier een goed voorbeeld van.

Borstreconstructie

Na een lange periode van behandelen kun je ervoor kiezen om je borst of borsten te laten reconstrueren. Deze borstreconstructie is pas écht voltooid en geslaagd als er ook een mooie tepel en tepelhof (areola) aanwezig is.

Medische pigmentatie

Met medische pigmentatie is het mogelijk om een zeer realistisch 3D-resultaat te bereiken. Dit is een precies kunstwerkje op zich: de pigment wordt heel oppervlakkig aangebracht in de huid. Het realistische 3D-effect wordt verkregen door te spelen met licht en schaduw. Om een mooi, genuanceerd resultaat te krijgen, worden verschillende naalden voor verschillende effecten en pigmenten gebruikt. Zelfs de ‘Montgomery kliertjes’ (de ‘bobbeltjes’ in het tepelhof) nauwkeurig ingetekend.

Gesprek

Als je voor het eerst bij ons komt, zullen we eerst uitgebreid stilstaan bij jouw wensen. We laten zien wat er allemaal mogelijk is wat betreft de kleur, grootte en de vorm. Ook leggen we alles uit over de behandeling en beantwoorden we al jouw vragen. Op het moment dat je helemaal tevreden bent, kun je het ‘informed consent’-formulier invullen en kan de behandeling van start gaan.

Pigmentatiebehandeling

Eerst zal de huid verdoofd worden met een speciale crème. Daarna worden je borst of borsten ingetekend door de PMU-specialist. Dit gebeurt voor de spiegel, zodat je zelf kunt meekijken en feedback kunt geven. De pigmenten worden klaargezet en de pigmentatiebehandeling kan van start gaan. Gemiddeld duurt de behandeling één tot anderhalf uur, je zult geen pijn ervaren. Na de pigmentatie wordt je huid verzorgd, ook krijg je zalf en adviezen over nazorg mee naar huis. Na de behandeling moet de huid drie dagen droog blijven. Na de eerste behandeling zul je nog twee keer terugkomen voor het bijwerken van het pigment en de ‘finishing touch’. Over het algemeen moet de pigmentatie eens in de twee tot drie jaar bijgewerkt worden.

Zelfverzekerd!

Veel vrouwen voelen zich na het pigmenteren van het tepelhof een stuk vrouwelijker en zelfverzekerder. Ben je benieuwd geworden naar de behandeling? Stel dan gerust al je vragen!

Meer weten?

Salon Amarins bestaat sinds 1996. Het team van zeven schoonheidsspecialisten werkt met diverse merken. Naast permanente make-up kun je terecht voor epileren, harsen, verven, definitief ontharen, 24 verschillende gezichtsbehandelingen, massages, arrangementen en heel veel schoonheidsproducten.

Salon Amarins
Lageweg 3 | 9251 JT Burgum | 0511-469241 |
info@salonamarins.nl | www.salonamarins.nl
Deel dit artikel