De stress voorbij met shiatsu-massage!

31 augustus 2018
491
490
0

Hoe vaak krijg je te maken met stress en spanning gedurende de dag? Net als je een eitje aan het bakken bent, belt er iemand. Tegelijkertijd vragen de kinderen om aandacht en ruik je ineens een aangebrande lucht. Oh nee, daar gaat je ei én je rust!

Ineens hoofdpijn?

Je merkt dat je gestreste gedachten en gevoelens je lichaam beïnvloeden. Tijdens zo’n moment dat er van alles op af komt, ben je je extra bewust van die stijve nek of krijg je hoofdpijn.Dat is niet gek. Vaak slaan we stress op in onze spieren en voel je dat direct in je nek, schouders, rug of hoofd.

Even iets anders

We doen vaak al veel voor onze gezondheid, denken na over wat we eten, voegen wellicht extra vitamines toe en gaan regelmatig sporten. Alleen zijn er soms van die dagen dat je simpelweg de energie niet hebt om je sportschoenen aan te trekken. Of wellicht gaat het niet goed met je gezondheid en is het lastig om iets actiefs te ondernemen. Tóch is het belangrijk om te ontspannen en even iets anders te doen.

Balans in energie

Shiatsu-masseur Dorine Tans: ‘In de theeruimte van Yoga under Construction aan het Damsterdiep ontvang ik veel mensen op de Shiatsu-massagestoel. Met de Shiatsu drukpuntmassage richt ik me op de vijf elementen die als bouwstenen in jou aanwezig zijn; Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Soms kan een element heel erg versterkt of juist verzwakt zijn. Met mijn behandeling breng ik ze weer in balans, net zoals de energie van Yin (vrouwelijk) en Yang (mannelijk) in je lichaam.

Je hoeft zelf niets te doen

Shiatsu-massage werkt ontspannend en stressverlagend. Het laat je energie weer stromen en geeft je immuunsysteem een boost. Het brengt je terug in balans en na een behandeling voel je je ‘uitgelijnd’. Het mooie is dat je zelf niets hoeft te doen!’

Helende aanraking

Dorine vertelt verder: ‘Ook ondersteunt Shiatsu massage het herstel bij revalidatie of ziekte. Zo kwam bijvoorbeeld een cliënte met terminale alvleesklierkanker bij mij op de stoel. Wanneer je in de ‘medische molen’ terechtkomt, word je op een onderzoekende en vaak onprettige manier aangeraakt. Zo verlies je het contact met je eigen lichaam.

Dit had ik eerder moeten doen

Dorine: ‘Mijn cliënte vertelde me: ‘Bij jou kan ik ontspannen, bij jou kom ik weer bij mezelf.’ Het raakte me toen ze dat zei en ze vertelde ook dat ze spijt had dat ze me niet eerder had leren kennen: ‘Ik voel me weer ‘rechtop gezet’, dit is zo fijn. Eigenlijk had ik dit ook moeten doen in de tijd dat ik borstkanker had!’

In goede handen

‘Door de ontspanning die je ervaart tijdens een Shiatsu-massage ondersteun je de zelfherstellende- en regulerende processen van het lichaam. De behandeling duurt ongeveer 25 minuten en vindt plaats op je dagelijkse kleding, dus lekker makkelijk. Zowel op de stoel als op de mat ben je bij mij in goede handen’, besluit Dorine.

Meer weten?

Yoga under Construction biedt je een moment voor jezelf. Bij deze yogastudio mag je ontspannen oefenen en zelfs aan het einde van de les per ongeluk in slaap vallen. Je kunt er terecht voor hatha yoga, pilates, dynamic flow en movements.

Yoga under Construction
Damsterdiep 49-53 | 9711 SH Groningen | 06-12544302 |
info@yogaunderconstruction.nl | www.yogaunderconstruction.nl
Deel dit artikel