krachttraining

De kracht van krachttraining

21 augustus 2018
778
777
5

Jij weet maar al te goed dat je meer zou moeten sporten om je conditie op te bouwen en 'in shape' te blijven. Maar urenlang zwoegen in de sportschool? Dat beeld staat je echt niet aan. Om nog maar te zwijgen over al die medesporters om je heen die altijd beter, sneller en mooier gevormd zijn.

Sporten

Nee, sporten is niet bepaald jouw ding! Toch vind je dat je in beweging moet komen, al is het een hele kluif om een sportvorm te vinden die bij jou past. Als vrouw wil je graag een mooi gevormd lichaam, maar hoef je niet per se overmatig gespierd te worden. Heb je wel eens aan krachttraining gedacht? En dan niet op de ’traditionele’ manier, waardoor je eruit gaat zien als Jerommeke uit Suske en Wiske. Je kunt namelijk ook op een heel andere manier met krachttraining omgaan!

Krachttraining

Krachttraining zorgt ervoor dat je je sterker voelt en een mooie, rechte houding krijgt. Daarnaast heeft deze trainingsvorm een sterk positief effect op je botten, pezen en banden. Oké, dit klinkt vast aantrekkelijk, maar dan loop je nog steeds tegen dat urenlange zwoegen aan… Het goede nieuws is dat je bij fit20 Alphen aan den Rijn terecht kunt voor en veilige en zeer effectieve manier van krachttraining. Hier train je samen met een personal trainer tot spierfalen zonder te zweten. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar het kan écht!

Krachttraining

Dit zijn de voordelen van krachttraining:

  • Het heeft een positief effect op het metaboolsyndroom, dat gekenmerkt wordt door diabetes type 2, hoge bloeddruk en ongezonde cholesterolwaardes.
  • Het verkleint het risico op laaggradige ontstekingen, die een rol spelen bij hart- en vaatziekten, kanker en depressie.
  • Het vergroot je focus en verbetert je cognitieve vaardigheden.
  • Je ervaart minder bezorgdheid en meer balans en welzijn.

Hoe werkt het?

Je gaat één keer per week naar fit20 toe; dit is dus makkelijk als een vast moment in je week te plannen. Je hoeft je niet om te kleden, dus je kunt ook bijvoorbeeld na je werk gelijk langsgaan! Eenmaal binnen train je 20 minuten achter elkaar, waarbij je begeleid wordt door je personal trainer. Je doet alleen krachttraining en dus geen cardio. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Na 20 minuten kun je weer naar huis, naar je werk of waar je dan ook maar naartoe wilt. In vorm komen was nog nooit zo makkelijk!

Meer weten?

Bij fit20 Alphen aan den Rijn word je fit in máár 20 minuten! Je kunt er doordeweeks alle dagen terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens je trainingen.

fit20 Alphen aan den Rijn
Leidse Schouw 2 | 2408 AE Alphen aan den Rijn | 0172-782118 |
alphenaandenrijn@fit20.nl | www.fit20alphenaandenrijn.nl
Deel dit artikel