kickboksen

De kracht van kickboksen

29 april 2019
584
584
11

Jij wilt je conditie opbouwen, wat meer spierdefinitie zien of wat kilo's kwijt. Maar je bent uitgekeken op je oude trainingsroutine en je wilt iets anders proberen om deze sleur te doorbreken. Een sport die een positieve bijdrage levert aan je algehele fitheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen is kickboksen. Naast leuk en uitdagend, is het een uitstekende manier om
jezelf fit te krijgen!

De voordelen van kickboksen

Wat zijn dan precies de voordelen van kickboksen? Integendeel tot veel andere sporten is kickboksen een total body work-out waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt. Naast het trainen van je uithoudingsvermogen, balans, reflexen, coördinatie en spierkracht, werk je tijdens een kickboksles ook aan je mentale fitheid. Door kickboksen leer je jezelf beter kennen; hoe je reageert op situaties, wat je valkuilen zijn, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe je hier positief mee om kunt gaan.

6 reden waarom kickboksen goed voor je is!

Nog niet overtuigd? Ontdek deze zes redenen waarom kickboksen goed voor je is:

  1. Je verbrandt per kickbokstraining van 1 uur tussen de 400 en 800 calorieën.
  2. Naast het verbranden van calorieën train je ook elke spier in je lichaam: hallo buikspieren!
  3. Je leert jezelf verdedigen waardoor je zelfvertrouwen groeit. Hierdoor voel je je krachtiger.
  4. Naast verbranden en kracht heb je ook flink wat uithoudingsvermogen nodig om het een uur vol te houden, wat erg goed is voor je conditie!
  5. Door de intensiteit van de training train je ook je hart en vaatstelsel.
  6. Met kickboksen verzet je je gedachten. Je kunt je even afreageren en daarna ben je helemaal zen.

Zware sport

Doordat je jouw gehele lichaam constant en intensief gebruikt verbrand je energie in een zeer hoog tempo en wordt je gehele lichaam aangesproken. Dit maakt kickboksen tot één van de zwaarste sporten ter wereld!

Voor iedereen

Kickboksen is voor iedereen: jong, oud, man, vrouw of kind. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met kickboksen. Ben je 14 jaar en wil je werken aan je zelfvertrouwen? Dat kan tijdens de kickbokslessen. Naast het opbouwen van zelfvertrouwen, leren je ook grenzen herkennen. Die van zichzelf, maar ook die van een ander. Wees dus niet bang dat kickboksen je omtovert in een straatvechter. Naast normen en waarden, is discipline een belangrijk onderdeel van de lessen. Je zult merken dat je sterker wordt, technieken gaat beheersen en veel plezier hebt. En dat is ten slotte het beste medicijn!

Kickboksen bij een oud marinier

Bij Spartan PT krijg je personal training van oud marinier Jan Keizer en word je mentaal en fysiek sterk tot zeer sterk. Jan: ‘Ik heb meer dan 35 jaren ervaring in diverse sporten en budo kunsten zoals turnen, voetbal, judo, (kick)boksen, MMA, Tai Jutsu, thaiboksen, crossfit, hardlopen, ATB, Triatlons en ook voor de duiksport draai ik mijn hand niet om. Door mijn ervaring zul je merken dat je onder begeleiding van mij je een hoger niveau kunt bereiken.’

Bewustwording

Jan liep vorig jaar zelf door een tekenbeet de ziekte van Lyme op, en weet daarom als geen ander hoe belangrijk gezond en fit zijn is. ‘Ik ben volledig genezen en voel me tien keer beter dan daarvoor. Als je ziek bent geweest, weet je pas wat er écht toe doet. Dat heeft met bewustwording te maken en dat probeer ik ook mee te geven aan de mensen die ik train. Soms komt daardoor een hoop frustratie los en dat kunnen ze bij mij lekker van zich af boksen. Het resultaat is dat ze daarna veel beter in hun vel zitten.’

Privé-training

Je kunt bij Spartan PT kiezen uit een privé-training met een personal trainer of een small group training waar je in een kleine groep van maximaal 6 personen wordt begeleidt. Wil jij liever in een grote groep trainen? Die mogelijkheid is er ook!

Spartan PT

Sporten die je hier naast kickboksen kunt beoefenen: Mixed Martial Arts (MMA) en QPO Boxing 1665. Daarnaast kun je bij Spartan PT ook terecht voor agressie frustratie training en voedingsadvies. Wil jij je geestelijke gezondheid verbeteren met kickboksen? Plan vandaag nog een training in. De enige manier om erachter te komen of kickboksen iets voor je is, is door het gewoon te doen!

Meer weten?

Bij Spartan PT krijg je personal training van een oud marinier en word je mentaal en fysiek sterk tot zeer sterk. Er is een boksring en een multifunctioneel trainingsstation inclusief stootzakken en crossfitrek. Sporten die je hier kunt beoefenen: Mixed Martial Arts (MMA), kickboksen en QPO Boxing 1665.

Deel dit artikel