fysiotherapeut

De fysiotherapeut laat je lichaam weer werken

21 januari 2019
424
423
2

Het menselijk lichaam is een goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken: het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Fysiotherapeut

Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (erge) klachten te voorkomen. De fysiotherapeut is er voor iedereen, of het nu gaat om sportblessures, klachten die je hebt opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. De fysiotherapeut kan je helpen bij het analyseren van jouw klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Hij of zij adviseert, behandelt en begeleidt, zodat je weer zo goed mogelijk kunt functioneren in je dagelijkse leven.

Meerdere specialisaties

Fysio Alphen heeft meerdere specialisaties in de praktijk: manueel-, bekken-, oedeem-, oncologie-, sport-, hand- en orofaciaalfysiotherapie. De fysiotherapeuten beschikken ook over meerdere technieken. Denk aan echografie, dry needling, medical taping, pijnbehandeling en shockwavetherapie. Ook is er een fysiotherapeut die is opgeleid om mensen met duizeligheidsklachten (BPPD) te helpen.

Vergoedingen

Fysio Alphen is een Plus-praktijk en voldoet niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stap verder gaan in het hoogkwalitatief behandelen van patiënten. De praktijk heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het is belangrijk dat je zelf nagaat hoeveel behandelingen door jouw zorgverzekeraar worden vergoed. Ben je niet of beperkt aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, maar wil je toch behandeld worden, dan ontvang je een factuur.

Persoonlijk trainingsprogramma

Ook voor Fysio Fitness kun je terecht bij Fysio Alphen. Fysio Fitness is er voor iedereen die na een blessure weer graag wil gaan sporten of het sporten na lange tijd weer wil oppakken. Ook mensen met uiteenlopende aanhoudende aandoeningen kunnen veel baat hebben bij Fysio Fitness. Past de sportschool niet goed bij je, maar wil je toch aan jouw lichaamsconditie werken, dan kun je uitstekend bij Fysio Alphen trainen. Wanneer je niet van een teamsport houdt, maar het wel leuk vindt om in groepsverband iets aan je gezondheid te doen, is Fysio Fitness een goed alternatief. Fysio Fitness is een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsprogramma voor mensen met specifieke klachten of een blessure. Onder begeleiding van een fysiotherapeut train je op een verantwoorde manier jouw lichaam. Jouw conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en je leert beter om te gaan met jouw blessure of aandoening.

Meer weten?

Fysio Alphen helpt je onder deskundige begeleiding weer pijn vrij te bewegen. Je kunt er terecht voor verschillende vormen van fysiotherapie. De praktijk heeft een ruime fitnesszaal waar oefengroepen en patiënten kunnen trainen en revalideren.

Fysio Alphen
Sterrenlaan 168 | 2402 BC Alphen aan den Rijn | 0172-445600 |
info@fysioalphen.nl | www.fysioalphen.nl
Deel dit artikel