bindweefselmassage

De bindweefselmassage als fitness voor je huid

21 augustus 2018
769
768
0

Je sport je een slag in de rondte en tovert elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel. Toch blijf je je maar storen aan die vervelende putjes in je benen en billen, of die vetophoping rondom je buik of armen. Hoewel er van jou gezegd kan worden dat jij echt wel een fitte leefstijl hebt, wil dat laatste stukje maar nét niet. Tijd om hulp in te schakelen! Heb je al eens gehoord over LPG endermologie?

LPG Endermologie

Jij hoeft niet te leren leven met deze vervelende huidkwalen! Maak kennis met dé techniek die jou aan een strakke huid helpt: LPG Endermologie. Uitvinder Louis Paul Guitay moest revalideren en om zijn herstel te versnellen bouwde hij het LPG-apparaat. Al snel bleek dat LPG niet alleen goed werkte voor het herstellen van littekenweefsel, maar ook bij brandwonden. Daarnaast gaf LPG de huid meer elasticiteit én nam vetweefsel af. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

LPG

Waar kan LPG bij helpen?

  • Littekens (brandwonden, littekens na operatie of andere littekens)
  • Lipoedeem
  • Lymfoedeem
  • Bestraalde huid na behandeling van kanker
  • Voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen
  • Voor- en nabehandeling van oncologische behandelingen en ingrepen

Doordat de LPG de doorbloeding van het weefsel aanzet en verbetert, kan hard weefsel zoals littekens, een bestraalde huid of een brandwond soepeler worden en hierdoor ook verfraaien. Maar bovenal kunnen klachten die hiermee samenhangen zoals pijn, jeuk of bewegingsbeperkingen minder worden.

Hoe werkt LPG?

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage die je huid en het onderhuidse bindweefsel behandelt. De doorbloeding wordt verbeterd, de afvoer van lymfevocht wordt bevorderd en verhard (litteken) weefsel wordt verzacht. Het belangrijkste onderdeel van het apparaat is de behandelkop. Deze kop zuigt de huid op, zodat er in de huid wordt gemasseerd. De behandelkop bestaat uit rollen die apart kunnen draaien en apart ingesteld kunnen worden. Op deze manier kan de huid worden gelift, uitgerold én gemasseerd! Het zorgt ervoor dat je huid haar elasticiteit en veerkracht weer terugkrijgt. Het resultaat: een mooie gladde huid, waarin jij je weer prettig in voelt!

De fitness voor je huid

Wist je dat LPG Endermologie voor zowel cosmetische als therapeutische behandelingen kan worden ingezet? Bij cosmetische behandelingen kun je denken aan het verminderen van volume. Tijdens de behandeling komen er in de vetcellen vrije vetzuren vrij. Deze vrije vetzuren worden naar de spieren vervoerd, wat zorgt voor volumeafname. Doordat de afvoer van lymfe wordt gestimuleerd, worden deze vrije vetzuren sneller afgevoerd. Het natuurlijke proces van vetafbraak wordt bevorderd zonder cellen kapot te maken.

Cellulite & huidversteviging

Ook kan LPG worden gebruikt bij het verminderen van cellulite. Door een massagebehandeling met LPG verdwijnt het sinaasappeleffect en gaat je huid er weer gladder uitzien. Daarnaast werkt LPG ook bij huidversteviging. Door de aanmaak van fibroblasten in de huid wordt er meer collageen aangemaakt, met als resultaat een elastische en stevige huid. Je kunt hierbij denken aan de behandeling van huidverslapping of aan een behandeling na liposuctie of liposculptuur.

Aanpak plaatselijk vet

Ook kun je denken aan de behandeling van plaatselijk vastzittende vetophopingen, zoals verslapte bovenarmen of -benen, of de buik na een zwangerschap. Tot slot is LPG dé fitness voor je huid en de meest natuurlijke manier voor huidverbetering. LPG zorgt ervoor dat de ‘luie cellen’ in je huid (zoals de fibroblasten) weer actief worden en de vetcellen geactiveerd worden. Hierdoor ga je vet verbranden.

Meer weten?

Bij Novaderm kun je terecht voor allerlei verschillende huidbehandelingen. De praktijk, gevestigd in Alphen aan de Rijn, is gespecialiseerd in huid en oedeemtherapie. De huidtherapeuten van NovaDerm werken op een laagdrempelige en betrouwbare manier het verbeteren van jouw huid.

NovaDerm – Praktijk voor huid- & oedeemtherapie
Kalkovenweg 52 | 2401 LK Alphen aan den Rijn | 0172-533916 |
novadermhuidtherapie@hotmail.com | www.novadermhuidtherapie.nl
Deel dit artikel