pretecho

Dankzij de pretecho voelde ik mij minder onzeker

10 januari 2019
391
392
0

Larissa: ‘Gaat alles wel goed daarbinnen?’ is een vraag die ik mijzelf regelmatig stel. Ik ben voor het eerst in verwachting, en ik vind het erg spannend wat er allemaal op mij afkomt. Soms voel ik me onzeker. Ik heb bijvoorbeeld helemaal geen last van zwangerschapskwaaltjes. Daarom vraag ik me regelmatig af hoe het met mijn kindje gaat. Om die reden besloot ik een afspraak bij Inge te maken voor een pretecho mét geslachtsbepaling. Natuurlijk om te weten wat het geslacht van het kindje is, maar vooral om te kijken of het allemaal wel goed gaat in mijn buik.’

Wordt het een jongen of een meisje?

‘In het begin leek het mijn man en mij leuker om het nog een verrassing te laten blijven wat het zou worden. Maar toen waren we aan het babyshoppen, en was het toch wat handiger om te weten of we een meisje of jongetje zouden krijgen. Inmiddels is mijn beste vriendin bevallen van een heel lief zoontje. Op het moment dat zij in verwachting was, heeft zij ook haar 20-wekenecho bij Inge laten doen. Zij was daar zó van onder de indruk, dat ze mij ook de 20-wekenecho bij Inge aanraadde. Na wat internetten kwam ik erachter dat Inge ook pretecho’s met geslachtsbepaling doet. Een afspraak voor beide soorten echo’s was toen snel gemaakt. Ik was al meteen aangenaam verrast: het bleek zelf mogelijk om een afspraak te maken ná het werk van mijn vriend, om half tien ’s avonds! Heel flexibel dus.’

Geen ziekenhuissfeer

‘Volgens mijn vriendin was de 20-wekenecho die zij eerst in het ziekenhuis had gehad, erg klinisch. Bij Inge vond ze dat 180 graden anders: dit was een heel warme, menselijke ervaring geweest. En inderdaad, toen ik samen met mijn vriend binnenstapte bij Baby View, merkte ik dit al meteen. Hier hing totaal geen ziekenhuissfeer. We werden ontvangen in een mooi aangeklede, kalme ruimte. Rustgevende kleuren op de muren, schattige babykaartjes aan de wand en een fijn muziekje op de achtergrond. Thee en koffie stonden ook al klaar. Ik voelde me meteen op mijn gemak, en mijn spanning voor de echo werd iets minder.’

Zenuwen

‘Waarom ik wat nerveus was? Ik had al wel vaker echo’s bij de verloskundige gehad. Maar op deze avond zouden mijn vriend en ik écht horen of we een meisje of jongetje zouden krijgen! Het klinkt heel cliché, maar het maakt me niet uit wat het wordt. Zolang het maar gezond is. Maar toch is het een bepalend moment. Inge begreep het meteen toen ik vertelde dat ik het spannend vond. Ze stelde me meteen op mijn gemak. Wat een lieve, rustige vrouw!’

Abracadabra?

‘En toen ging de echo van start… Het viel me al gelijk op dat het scherm ontzettend duidelijk was. Dat werd nog eens versterkt door de uitleg van Inge. Normaal gesproken is zo’n scherm voor mij echt abracadabra. Maar Inge nam ons stapsgewijs mee en legde steeds uit wat we precies zagen: ‘Dit is het hoofdje, dit zijn de oogjes, nu hoor je het hartje, dit zijn de voetjes…’‘

Bijzonder moment

‘Ook tijdens de echo stelde Inge me gerust. Ze vertelde bijvoorbeeld al direct dat het ruggengraatje van het kindje mooi gesloten was, en dat het er allemaal goed uitzag. Ineens was er iets opvallends te zien: de baby plaste tijdens de echo. Voor Inge was het toen meteen duidelijk. Ze sprak de voor ons zo bijzondere woorden uit: ‘Jullie krijgen een meisje!’ Ik kreeg kippenvel. Dit was echt een moment van opluchting. Ik was er ook blij mee geweest als het een jongetje was, hoor. Maar om te weten dat het kindje gezond is, en dat we nu ook het geslacht wisten, gaf zó’n goed gevoel. Ik voelde me meteen wat geruster in mijn zwangerschap, en ga nu ook met een beter gevoel de 20-wekenecho in. En ik ben heel blij dat die bij Inge is!’

Voor jou!

Wil jij binnenkort een pretecho laten maken van je kindje? Kies dan voor het pretechobureau Baby View. Het bedrijf werkt enkel met opgeleide en zeer ervaren zwangerschapsechografisten. De kwaliteit is gewaarborgd en service en persoonlijke benadering staan voorop. Jij kunt als aanstaande ouder ongedwongen genieten van dit bijzondere moment!

Meer weten?

Baby View is hét pretechobureau van Nederland. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten pretecho's. Het bureau besteedt veel aandacht aan de emotionele kant van de zwangerschap en heeft vestigingen in Oosterwolde en in Leiden.

Babyview
Biezenkamp 62 | 8431 PV Oosterwolde | 0516-521564 |
oosterwolde@babyview.nl | www.babyview.nl
Deel dit artikel