cosmetisch

Cosmetische ingrepen: mooi van buiten én binnen

25 juni 2019
891
893
2

Als je jong bent, is het vanzelfsprekend: een frisse uitstraling met een glad en zacht perzikhuidje. Bij het ouder worden, verandert dat en soms zo dat je spiegelbeeld je niet helemaal bevalt. Je stoort je aan dunne lippen, hangende mondhoeken of overmatig zweten. Sommige uiterlijke kenmerken zorgen ervoor dat je anders overkomt dan je zou willen en daar kun je behoorlijk mee zitten.

Uiterlijke verfraaiingen

Zo kan onvrede over het uiterlijk leiden tot onzekerheid of verlies van eigenwaarde, maar soms ook schaamte en uiteindelijk sociale vermijding. De invloed van hoe je er van buiten uitziet op hoe je je van binnen voelt, kan groot zijn. Gelukkig begint het taboe op uiterlijke verfraaiingen langzamerhand te verdwijnen. Toch zijn er nog wel vaak misvattingen over wat er door een cosmetisch arts kan worden gedaan en het te bereiken resultaat.

Grote diversiteit

Dokter Maarten Façee Schaeffer is cosmetisch arts bij kliniek YourFACE, waar ze gespecialiseerd zijn in ooglidcorrecties en botox- en fillerbehandelingen. ‘In de kliniek komt een grote verscheidenheid aan klanten met uiteenlopende vragen en wensen. Deze diversiteit maakt het vak zo interessant. Om goed en eerlijk advies te kunnen geven op deze vragen, vind ik een goede uitleg en helderheid over het te bereiken resultaat erg belangrijk. Ik neem een cliënt mee in wat mogelijk is om het meest natuurlijke resultaat te behalen. Daarbij kijk ik naar de verhoudingen van het gezicht en ik pas mijn advies daarop aan. Bij het behandelen blijf ik binnen de meetbare verhoudingen, of ‘Golden Ratio’, in het gezicht om zo het meest natuurlijke resultaat te behalen.’

‘Less is more’

Op de vraag hoe hij omgaat met te jonge mensen die behandeld willen worden, is Maarten duidelijk. ‘Ik licht ze in over wat wel en niet kan. Tegenwoordig heerst er bij met name jonge mensen een ‘Instagramcultuur’, die het beeld van schoonheid vervormt. Het is niet echt, en het schept een verkeerde verwachting van de realiteit. Toch willen velen dit beeld nastreven. Daarom neem ik ze graag mee om te tonen waarom ze iets beter niet kunnen doen. Mensen goed en eerlijk adviseren is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Mijn motto is ‘less is more’, wat soms tot gevolg heeft dat je ‘nee’ als antwoord moet geven op een vraag van een cliënt.’

Gedegen advies

Mensen van alle leeftijden komen bij Maarten voor een advies over cosmetische behandelingen. ‘Regelmatig ontvang ik mensen met een vrij algemene vraag. Ze vinden bijvoorbeeld dat ze er vermoeid of verouderd uitzien. In zo’n geval vind ik het ook belangrijk om te laten zien hoe deze veranderingen eigenlijk ontstaan zijn. Door middel van foto’s, voorbeelden en 3D-beelden neem ik ze mee in het verouderingsproces en toon ik hoe bepaalde veranderingen en huidschade effect hebben op het uiterlijk. Vervolgens adviseer ik wat er mogelijk is om dat te herstellen of te verbeteren of juist te voorkomen. Zo kan het best zijn dat de oplossing voor een lijn bij de mondhoek ligt in de behandeling van het jukbeen. Een persoonlijk advies is daarom van groot belang. ‘U vraagt, wij draaien’ draagt in mijn optiek niet altijd bij aan de beste resultaten. Er zal dus in een enkel geval ook ‘nee’ als antwoord worden gegeven op een vraag. Maar de uiteindelijke keuze voor de behandeling is uiteraard altijd in goed overleg met de patiënt.’

Wie is dokter Maarten?

Dokter Maarten Façee Schaeffer is 1 van de 7 cosmetisch artsen in Nederland die als eersten de officiële opleiding voor cosmetisch arts van de NVCG hebben volbracht en de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ mogen dragen. Daarvoor rondde hij zijn studie Geneeskunde af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Door zijn jaren bij de orthopedie kan dokter Maarten zijn kennis van spieren en botstructuren combineren met zijn cosmetische ervaringen. Zo kan hij volledig inspelen op de hulpvraag van de patiënt.

Wat is een cosmetisch arts?

De artsen die werkzaam zijn bij YourFACE, zijn allemaal aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit is de organisatie die de belangen behelst van deze beroepsgroep. Zo heeft de NVCG in de afgelopen jaren het initiatief genomen om samen met de overheid een opleiding te ontwikkelen voor cosmetisch artsen. Daarnaast heeft de vereniging zich hard gemaakt voor het beschermen van de titel ‘cosmetisch arts’. Na 5 jaar hard werken is dit per 1 juni 2019 een feit geworden. De opgeleide en gecertificeerde artsen mogen dan de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ dragen en worden opgenomen in de lijst van het profielregister. Dit betekent dat de artsen volgens de geldende protocollen en regelgeving werken, en dat je als patiënt dus op goede zorg kunt vertrouwen. Dit jaar zal de NVCG deze lijst met geregistreerde artsen publiceren, zodat jij zeker weet dat je bij een erkende arts behandeld wordt.

Cosmetische behandelingen

Een greep uit de behandelmogelijkheden bij YourFACE:

  • wenkbrauwlift
  • neus-mondplooi
  • tandvleeslach
  • hangende mondhoeken
  • jukbeenderen opvullen
  • overmatig zweten
  • fronsrimpel
  • tandenknarsen
  • lippen opvullen
Meer weten?

Bij YourFACE ben je aan het juiste adres voor cosmetische behandelingen. De injectable kliniek is gespecialiseerd in botox en fillers. De kliniek heeft locaties in Amsterdam en in Woerden.

YourFACE
Korenmolenlaan 1H | 6447 GG Woerden | 0348-701026 |
welkom@yourface.nl | www.yourface.nl
Deel dit artikel