cosmetische ingreep

De cosmetische ingreep voor een frisse uitstraling

11 juni 2019
523
523
3

Jouw dagen vliegen voorbij en je hebt eigenlijk altijd te weinig tijd. Het begint 's ochtends al: je zorgt dat je kinderen op tijd uit bed zijn, ontbijten en vervolgens op tijd de deur uit gaan. Op je werk ligt er altijd een stapel deadlines te wachten en tussendoor probeer je tijd vrij te maken om te sporten, je vriendinnen te zien én te ontspannen. Als je een keer tijd hebt om even op adem te komen, merk je op dat jouw spiegelbeeld niet meer helemaal past bij hoe jij je van binnen voelt. Je ziet rimpeltjes bij je ogen en je mondhoeken beginnen te hangen. Moet je daarmee leren leven omdat je nu eenmaal ouder wordt, of is er toch een oplossing? Ontdek hier de mogelijkheden van cosmetische ingrepen.

Twijfel

‘Ik zie er van buiten anders uit dan hoe ik me van binnen voel.’ Het is een veelgehoorde opmerking tijdens een consult bij de Van Rosmalen Kliniek. Bij vrouwen aan de vooravond van de overgang ontstaat vaak onzekerheid én twijfel. Accepteer ik het verouderingsproces of laat ik er iets aan doen? Kán dat wel, een cosmetische ingreep waarbij ik er natuurlijk blijf uitzien? Dokter Annemarie van Rosmalen neemt de vooroordelen weg.

Een nieuwe levensfase

Onzekerheid. Veel vrouwen krijgen er na hun veertigste mee te maken. Neem Mariska (47), die als kunstenares regelmatig in de spotlight staat. Ze hoort vaak dat ze er nog zo jong uitziet, toch schrok ze toen ze onlangs foto’s van zichzelf zag. Een vermoeid gezicht, een slappe nek. Het hoort misschien bij het ouder worden, maar was hier nou echt niets aan te doen?

Mooie, natuurlijke resultaten

Mariska onderzocht of een cosmetische ingreep iets voor haar zou zijn. De ‘voor’- en ‘na’-foto’s op de website van de Van Rosmalen Kliniek gaven de doorslag: mooie en natuurlijke resultaten. Dokter Annemarie van Rosmalen vertelt: ‘Na je veertigste ga je een nieuwe levensfase in. Ook je huid en gezichtscontouren veranderen. Niets mis mee, maar als je spiegelbeeld niet meer overeenkomt met hoe je je voelt, waarom zou je er dan niet iets aan laten doen?’

Barrières wegnemen

‘Met behulp van subtiele veranderingen die stap voor stap kunnen worden genomen, volgens de nieuwste cosmetische inzichten, bereiken we tegenwoordig prachtige resultaten. Toch merken we dat er bij veel vrouwen barrières zijn om die stap te nemen. De angst om verslaafd te raken aan injectables, om authenticiteit te verliezen. Dat de boel gaat zakken, dat het duur is en je om de twee maanden terug moet komen. Die vooroordelen nemen we graag weg.

Cosmetische ingreep: mimiek & dynamiek

In onze kliniek kijken we naar het gezicht als geheel en de emotie van de persoon tegenover ons. We focussen op de mimiek en dynamiek in iemands gezicht. Voor iedereen is een passende oplossing. Niet door rimpels plat te spuiten, maar bijvoorbeeld met behulp van de liquid facelift: een methode om de tijd stil te zetten door middel van veilige fillerbehandelingen die ondersteuning geven aan het gezicht. Ook bij Mariska is gekeken naar haar gezicht als geheel. Dankzij onze ‘full-face-approach’ matcht haar spiegelbeeld weer met haar innerlijk en staat ze vol zelfvertrouwen op het podium.’

Wat is Botox eigenlijk?

Botox is een natuurlijk eitwit dat zenuwimpulsen kan blokkeren. Botox wordt sterk verdund geïnjecteerd in je huid om de activiteit van bepaalde spiertjes te verminderen. Fijne lijntjes verdwijnen hierdoor en diepe rimpels vervagen. Een botox-behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Het effect van botox blijft drie tot zes maanden zichtbaar. Na een tijdje zul je merken dat de spieractiviteit in de huid weer toeneemt.

Botox-behandeling

Een botox-behandeling kan helpen bij:

  • afhangende mondhoeken
  • afhangende wenkbrauwen
  • tandenknarsen/klemmende kaken
  • fronsrimpels
  • kinplooien en -putjes
  • kraaienpootjes / rimpels rondom ogen
    overmatige transpiratie
  • voorhoofdsrimpels
  • spanningshoofdpijn

En hoe zit het met fillers?

Als je lichaam veranderingen ondergaat, ga je dat zien in de vorm en contouren van je gezicht. Los van je leeftijd, kunnen je contouren ook veranderen door bijvoorbeeld gewichtsverlies. Je wangen kunnen invallen, er ontstaan neus- of lipplooien, je mondhoeken kunnen gaan hangen of je kaaklijn verslapt. Deze veranderingen geven scherpe accenten aan het gezicht en een vermoeide of strenge uitstraling. Door middel van fillers of een liquid facelift kun je hier makkelijk iets aan laten doen. Het voordeel van een liquid facelift is dat de hoeveelheid vulling precies kan worden aangepast aan het volumeverlies. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en geeft mooi, natuurlijk resultaat!

Meer weten?

De Van Rosmalen Kliniek is erin gespecialiseerd om het mooiste in jou naar voren te brengen. Dat wordt gedaan met de nieuwste technieken op het gebied van fillers, botox, laserbehandelingen en huidtherapieën.

Van Rosmalen Kliniek
Wijnhaven 10A | 3011 WP Rotterdam | 010-3411625 |
info@vanrosmalenkliniek.nl | www.vanrosmalenkliniek.nl
Deel dit artikel