communicatiestoornis

Communicatiestoornis oplossen met eigen talenten

5 december 2019
374
374
1

Wanneer je als kind of volwassene te maken krijgt met een stoornis in een alledaagse bezigheid zoals spreken, ademen of horen, kan dit erg ingrijpend en belemmerend zijn. Een logopedist kan je helpen om de stoornis te verhelpen.

Stoornis in persoonlijke communicatie

Een logopedist geeft de zorg die nodig is als er een probleem is met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. De specialist behandelt stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie en houdt zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Logopedische behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Specialisaties

Jumelet Logopedie heeft logopedische specialisten in dienst op veel verschillende vlakken, zodat iedereen hulp op maat ontvangt. Denk bijvoorbeeld aan specialisaties op het gebied van Downsyndroom, prélogopedie en logopedie bij Schisis. Hoewel de werkwijze en benadering per kind, klacht en situatie kan verschillen zijn er ook overeenkomsten.

Vriendelijke benadering

De praktijk hecht namelijk veel waarde aan een vriendelijke benadering op basis van beloning en coaching die past bij de leeftijd van het kind of de cliënt. Hierbij wordt de groeimindset aangesproken om vertrouwen te krijgen in het eigen vermogen. Wanneer kinderen of cliënten zelfvertrouwen ontwikkelen wat betreft hun kunnen, ontstaat er een mogelijkheid om oplossingsgericht te werk te gaan. De cliënt krijgt hoop en vertrouwen op een goede uitkomst en om daar te komen, wordt gebruik gemaakt van de talenten en kwaliteiten van de cliënt.

Interesses en talenten

Wanneer duidelijk is waar de interesses en talenten van de cliënt liggen, worden deze ingezet om problemen en stoornissen op te lossen. Door daarnaast veel te coachen en successen te belonen ontstaat er een positieve omgeving en wordt de behandeling geassocieerd met fijne en prettige ervaringen. Als dat het geval is blijft een cliënt gemotiveerd en dat is precies waar een succesvol behandeltraject mee valt of staat.

Cliënt aan het woord

Door Jumelet logopedie heb ik het vertrouwen in mijn eigen kunnen teruggekregen. Ik sta nu vol zelfvertrouwen voor de klas en kijk niet meer op tegen publiek spreken. Ik kan Jumelet logopedie aan iedereen aanraden!

Meer weten?

Jumelet Logopedie biedt hulp bij tal van logopedische stoornissen. Doordat de medewerkers dagelijks werken met mensen met een logopedisch probleem, weten ze dat de kwaliteit van leven in hoge mate bepaald wordt door de mogelijkheid van communiceren.

Jumelet Logopedie
Molenstraat 63 | 4311 EM Bruinisse | 0111-481635 |
info@jumeletlogopedie.nl | www.jumeletlogopedie.nl

Burgemeester van Eetenstraat 124B | 4306 CW Nieuwerkerk
Wilhelminastraat 4 | 4675 BT Sint Philipsland
Voorstraat 31 | 4697 EJ Sint-Annaland

Deel dit artikel