chocolade

Chocolade: duurzaam en (h)eerlijk

26 oktober 2018
474
473
0

Wij zijn ons steeds meer bewust van wat er ons op ons bordje komt. En daarbij maken we ook steeds vaker bewuste keuzes voor duurzame voeding: eten met respect voor milieu, mens en dier. Het is niet alleen belangrijk dat wat je eet lekker is, maar de herkomst is ook van belang. Dat houdt niet alleen op bij groente, vlees en vis, maar dat geldt ook voor heel veel andere producten.

Chocolade

Neem nou chocola. Door een gebrek aan kennis over duurzame landbouw en de vaak veel te lage prijzen, leven veel cacaoboeren ver onder de armoedegrens. Ze maken gebruik van verouderde landbouwmethoden. De grond raakt volledig uitgeput en daarom worden er bossen gekapt om op die plek cacao te verbouwen. Kinderarbeid is er dan ook meer regel dan uitzondering.

Toekomst

Bij Martinez Chocolatier staat duurzaamheid hoog in het vaandel. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat het succes en de toekomst van onze chocoladeproducten direct afhangt van de toekomst van de cacaoteelt en de cacaoteeltgemeenschappen’, vertelt Linda Tissink vol passie. ‘Daarom maken wij de bewuste keuze voor de inkoop van duurzaam geteelde cacao en is alle chocolade die wij gebruiken UTZ-gecertificeerd.’

Duurzaam

‘Zelfs tijdens de productie van de chocoladeproducten in onze fabriek in Amstelveen zijn wij gericht bezig met duurzaamheid’, vervolgt Linda. ‘Wij zijn in het bezit van een zeer intelligent energiemanagementsysteem en hergebruiken warmte tijdens het productieproces. Met ons duurzame productie- en onderhoudsplan lopen wij voorop op het gebied van duurzaamheid.’

Oh la la!

Wanneer het najaar zijn intrede doet, breekt het chocoladeseizoen bij Martinez helemaal los! Proef de speciaal voor de herfst gemaakte chocoladepaddenstoeltjes, -eekhoorntjes en –uiltjes of de pompoen- en spookfiguurtjes van chocolade in Halloweenstijl. Dat is wat je noemt een lekker voorproefje voor de decembermaand die pas echt bol staat van de (h)eerlijkste chocolade!

Warme chocolademelk

Benodigdheden

  • Martinez smeltchocolade of chocoladespoon
  • Warme melk

Werkwijze:

Afhankelijk van wat jij zelf het lekkerst vindt, laat je veel of weinig stukjes smeltchocolade (melk of puur) in een beker warme melk smelten. Je kunt ook kiezen voor een spoon: een houten roerstaafje met een blokje chocolade eraan. Zet hem in een beker warme melk en roer tot het blokje gesmolten is.

Tip:

Maak het extra lekker met flinke dot slagroom, marshmallows, een snufje kaneel of een scheutje whiskey.

Meer weten?

Martinez Chocolade is een familiebedrijf pur sang. Sinds 1952 werkt de organisatie met veel liefde en toewijding werken zij aan de meest excellente chocoladeproducten. Je kunt er terecht voor allerlei soorten chocolade: figuurtjes, lolly's, bonbons, truffels noem maar op!

Martinez Chocolatier
Baronie 94 | 2404 XH Alphen aan den Rijn | 0172-577996 |
alphen@martinezchocolade.nl | www.martinezchocolade.nl
Deel dit artikel