buikpijn

Last van buikpijn? Reflexzonetherapie helpt!

23 april 2019
306
305
0

Lizet (40) vertelt: 'Al weken had ik last van mijn buik. Ik had niet alleen pijn, maar ook last van gasvorming en van een opgeblazen gevoel. Ook had ik last van een moeizame stoelgang. Ik had al van alles geprobeerd om ervan af te komen: veel vezels eten en water drinken, en het weglaten van koolzuurhoudende dranken en voedingsmiddelen met veel kunstmatige zoetstoffen. Ook zorgde ik ervoor dat ik regelmatig in beweging kwam. Toch bleef de buikpijn aanhouden.'

Spanningen en stress

‘Er was één ding dat mij zelf niet lukte om te veranderen: mijn stressniveau. Het was elke dag hetzelfde liedje: ik werkte me een slag in de rondte op mijn werk, moest ervoor zorgen dat in huis alles op rolletjes liep, en tussendoor ook nog ergens de tijd vinden om te sporten en mijn vrienden en familie te zien. Bovenop die buikpijn had ik vanwege mijn drukke leven ook last van spanningen in mijn lijf, en van een opgejaagd gevoel. Al lange tijd twijfelde ik erover of het niet beter was om een andere baan te zoeken, of zelfs als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan – iets waar ik al heel lang over droomde. Dat ik hier geen beslissing over durfde te nemen, gaf me nog meer stress. Op advies van een vriendin ben ik toen naar reflexzonetherapeut Jolanda gestapt. En daar ben ik op de dag van vandaag nog blij mee!’

Klachten

Reflexzonetherapeut Jolanda van Viersen: ‘Lizet kwam bij mij met buikpijn. Deze hadden vooral met haar darmen en spijsvertering te maken. Zo had ze bijvoorbeeld last van obstipatie. In het eerste consult zag ik al meteen een verband tussen haar klachten en stress. Zo merkte ik dat Lizet een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft, Ze durfde geen ontslag te nemen omdat ze bang was dat haar collega’s het niet zonder haar zouden redden.’

Geen rust

‘Daarnaast vond ze het met name op haar werk lastig om haar ongenoegen te laten merken, en zette ze zichzelf altijd op de laatste plek. Zo zouden anderen haar hopelijk waarderen. Maar hiermee bezorgde zij zichzelf alleen maar stress! Dat merkte ik ook aan haar lichaam: ze had totaal geen rust in haar lijf. Ik heb aandachtig naar alle symptomen gekeken, en haar een behandeling aangeboden die inging op haar fysieke en emotionele klachten. In een aantal behandelingen, die haar in een ontspannen toestand brachten, behandelde ik de reflexzones van haar handen, oren en voeten. Ook heb ik haar een aanvullend advies op het gebied van voeding en beweging gegeven. Hierdoor kwam zij weer helemaal in balans.’

Loslaten

Lizet: ‘Het was een weldaad om naar Jolanda te gaan. Na elke sessie voelde ik mij beter, lichter en meer ontspannen. Niet alleen mijn buikpijn nam af. Omdat er ook werd stilgestaan bij de kleine en grotere zaken die mij in het dagelijks leven dwarszaten, werden mijn emotionele problemen ook stukje bij beetje opgeruimd. Door de behandelingen ervoer ik rust. Rust om mijn obstipatie en andere darmklachten los te laten, en rust om uiteindelijk een beslissing te maken wat werk betreft. Dankzij Jolanda ga ik nu zonder buikpijn door het leven. Ook heb ik eindelijk mijn hart gevolgd, en mijn baan opgezegd om eigen baas te worden. En het is geweldig. Dankjewel Jolanda!’

Wist je dat…

Reflexzonetherapie nog bij veel meer klachten helpt. Heb jij bijvoorbeeld last van…

  • maag- of darmklachten, pijn aan je rug of pijn in je buik?
  • spanningen, slaapklachten of moeite met rusten?
  • vermoeidheid, overspanning, stofwisselingsproblemen en menstruatie of overgangsklachten?
  • vage, onverklaarbare lichamelijke klachten?
  • depressiviteit, overspannenheid of burn-out?

Bij deze klachten, en nog veel meer, kan het uitproberen van reflexzonetherapie geen kwaad!

Voor jou!

Wil jij je weer even mens voelen? Je begeven in een warme en liefdevolle omgeving? Op een professionele manier aan je klachten werken? Als therapeute vind ik het belangrijk om goed en aandachtig naar jouw verhaal te luisteren. Ik kijk naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Tijdens de massages en behandelingen functioneert jouw behoefte of klacht dan ook als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt.

Meer weten?

Bij Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' ben je aan het juiste adres voor reflexzonetherapie in Rijswijk. Voor eigenaresse Jolanda van Viersen is holistisch werken het uitgangspunt.

Praktijk voor Reflexzonetherapie '8'
Sniplaan 35 | 2289 EK Rijswijk | 070-3077426 |
info@reflexzone8.nl | www.reflexzone8.nl
Deel dit artikel