bsr

BSR: kind blij, ouders blij

8 juli 2019
331
331
0

Voor veel ouders zal gelden: als mijn kind gelukkig is, dan ben ik dat ook. Maar wat als je kind, klein of groot, niet zo vrolijk en blij is? Wat als je kind slecht slaapt, pijn heeft of constant druk en onrustig is? Vaak heeft dat zijn weerslag op het hele gezin. Wellicht heeft je kind last van body stress: opslagen spierspanning. Daar is wat aan te doen met Body Stress Release (BSR).

BSR bij baby’s

‘Mijn jongste cliënt was pas een paar dagen oud’, vertelt Suzanne van de Nes, BSR-practitioner. ‘Haar geboorte was moeilijk, een tangverlossing; het was haar moeders eerste bevalling. De baby huilde constant en elke voeding gaf ze terug. Na drie BSR-sessies, waarbij ik de spanning in haar nek had vrijgemaakt, huilde ze vrijwel niet meer, sliep ze beter en hield ze de borstvoeding binnen. Kind én ouders opgelucht!’

Vallen en opstaan

Kinderen willen onderzoeken en ontdekken. Leren lopen en fietsen, klimmen: dat gaat soms letterlijk gepaard met vallen en opstaan. Met het ouder worden moeten ze leren zich staande te houden in onze maatschappelijke en sociale wereld. Ook dat gaat niet altijd van een leien dakje. ‘Uiteraard hoort dat allemaal bij het opgroeien. Soms zie ik echter dat een kind fysiek of emotioneel spanning heeft (gehad), wat zich dan op allerlei manieren kan uiten. Ze klagen over buikpijn of hoofdpijn, blijven lang in hun bed plassen, gaan slechter slapen. Laatst vertelde een vader dat zijn dochter de laatste maanden van een gezellige dame in een humeurig, bozig kind was veranderd. Ze bleek te worden gepest op school. Een jongen van 12 was net begonnen aan de middelbare school. Hij legde de lat heel hoog voor zichzelf, wilde het ontzettend graag goed doen. Zijn continue hoofdpijn baarde zijn ouders zorgen. Bij al dit soort dingen kan BSR helpen: spierspanning kan zich opbouwen door emotionele overbelasting’, vertelt Suzanne.

Vlot herstel

‘De laatste tijd zie ik ook best veel jongeren die al vanaf jonge leeftijd aan (top)sport doen. Veel trainen in combinatie met een lichaam dat in de groei is, kan tot fysieke problemen leiden. Zo zie ik bijvoorbeeld een jongen van 9 dat in allerlei selectieteams voetbalt, een meisje van 13 dat vijf keer per week turnt en een meisje van 16 dat na tien jaar wedstrijdzwemmen (ze is nu gestopt) zoveel pijn had dat ze niet eens meer haar boekentas op haar schouders kan dragen. Het mooie aan werken met kinderen en jongeren is dat ze relatief sneller herstellen dan ouderen. Zij hebben immers nog niet zo lang te maken met overbelasting en stress. Dat maakt dat ze meestal vlot reageren op de releases. Bij het behandelen van kinderen kan het fijn zijn als ook (één van de) ouders voor BSR komt. Het heeft vaak een mooie uitwerking op de band tussen ouder en kind. ‘Mama, wanneer ga ik weer naar die kriebel-mevrouw?’ vroeg een van mijn cliëntjes laatst. Zo mooi: kinderen voelen vaak haarfijn aan wanneer het weer tijd is voor een release. Kind blij, ouders blij!’

BSR

Meer over BSR, een zachte maar effectieve gezondheidstechniek? Kijk op de website voor meer informatie. Goed om te weten:

  • Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeringen.
  • Suzanne van de Nes is aangesloten bij de VBAG en BSRAN.
Meer weten?

BSR Waterland is opgericht door Suzanne van de Nes. Zij helpt dagelijks mensen met lichamelijke, emotionele of chemische overbelasting. Body Stress Release stimuleert het zelfgenezend vermogen en helpt het lichaam om weer optimaal te functioneren.

Body Stress Release Waterland
Waterlandplein 3b | 1441 RP Purmerend | 06 – 29516503 |
| www.bsrwaterland.nl
Deel dit artikel