virtuele maagband

Brigitte verloor 14 kilo met de virtuele maagband

12 december 2018
510
510
0

Enthousiast en met een grote glimlach vertelt ze haar verhaal. Brigitte (34) is blij dat ze een ‘virtuele maagband’ heeft; een alternatief voor de operatieve maagband dat focust op je onderbewustzijn en het ‘waarom’ achter je eetgedrag. Naast het feit dat ze 14 kilo is afgevallen, voelt ze zich emotioneel een totaal ander mens.

Waarom een virtuele maagband

‘Eerlijk gezegd was ik op zoek naar een operatieve maagband. Een echte maagverkleining. De zomer van 2017 was zó warm. Ik voelde me zwaar en dik, zéker in mijn werkkleding. Ik wilde er iets tegen doen. Ook wilde ik weten ‘waarom’ ik zoveel at. Toen kwam ik via Google bij Hypnotherapie Heemskerk terecht. Ik had het gevoel dat ik Utopia bereikt had.’

Resultaat virtuele maagband-traject

‘In totaal ben ik nu 14 kilo afgevallen. Ik heb op wat jasjes na de inhoud van mijn hele kledingkast al weggegooid. Het past gewoon niet meer. En dat voelt heel fijn. Ik ben dus heel erg tevreden over het resultaat. Ook heb ik nu innerlijke rust. Ik ben er nog niet helemaal, want ik hoop nog 10 kilo kwijt te raken, maar in een half jaar moet dat wel lukken. Het is al meer dan ik had verwacht.’

De hypnose

‘Ik heb hypnose zelf als heel prettig ervaren. Het is totaal niet zoals je ziet op TV. Het voelt alsof je gewoon op de bank ligt, muziek luisterend met je ogen dicht. Je wordt begeleid in je ruststand, net zoals bij begeleide meditatie. Ik kon als klein meisje al heel goed visualiseren. Daarom voelde het voor mij alsof ik een film aan het kijken was. Als je ervoor openstaat, dan voel je het ook echt. Zo voel ik het ook wanneer de virtuele maagband wordt aangetrokken, want al die kracht zit eigenlijk al in jezelf.’

Geen angst

‘Nee, hypnose ervaar ik niet als beangstigend. Zoals bij de angst dat het gevaarlijk is, of dat je niet meer terug kan, dat heb ik allemaal niet. Het is ook helemaal niet eng. Het is juist véél veiliger dan wanneer je in het ziekenhuis onder het mes ligt. Nu heb je geen enkele medische complicaties. Bij een echte maagband heb je die wel. Daarnaast had ik echt een goede klik met mijn hypnotherapeut. Zoveel spontaniteit. Zoveel warmte en liefde. Ik had oprecht zin in de sessies.’

Twijfels?

‘Nee. Ik had geen twijfels. Ik wilde er echt voor gaan. Ik dacht: ‘Alles wat geld kost, is een investering in jezelf.’ Achteraf ben ik ben erg blij met die investering. Niet alleen ben ik 14 kilo afgevallen, maar ik heb nu ook veel meer innerlijke rust. Het is voor mij niet meer overleven, maar juist genieten van het leven.’

Hulpmiddel en geen wondermiddel

‘Geef hypnotherapie een kans. Laat jezelf ervoor openstaan. Het is een investering in jezelf en je bent het waard. Je moet er natuurlijk wel wat voor willen doen, want het is een hulpmiddel en geen wondermiddel. Het is daarbij zonde als je het niet eens een kans zou geven. Slecht voel je je nu toch al, dus wat heb je te verliezen?’

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij je toch wakker bent. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er alleen niet op. Het is te vergelijken met helemaal in een boek of een film verzonken zijn.

Hoe weet ik dat hypnotherapie bij mij werkt?

Vrijwel iedereen kan in hypnose gaan. Slechts bij een enkeling lukt het niet, net zoals andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen werken. Je wordt echter goed voorbereid op de sessie, zodat de slagingskans optimaal is.

Meer weten?

Hypnotherapie Heemskerk kan jou helpen bij lichamelijke- en geestelijke klachten die jou belemmeren om het beste uit jezelf te halen. De praktijk is er voor iedereen die kampt met chronische pijn, een traumatische gebeurtenis, een burn-out, verslavingen of angsten en fobieën.

Hypnotherapie Heemskerk
Deel dit artikel