balans

Breng de balans terug tussen lichaam en geest

18 maart 2019
290
290
1

‘Kom eens uit je hoofd en in je lichaam.’ Het lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, want wat betekent dat eigenlijk precies? Door te veel in je hoofd te zitten, lijk je soms het contact met je lichaam te verliezen. Met een rusteloos en onbestemd gevoel in het lichaam tot gevolg. Dit kan je erg belemmeren in het dagelijks leven. Een moment van ultieme ontspanning en echt ruimte geven aan jezelf heb je waarschijnlijk al een lange tijd niet meer gehad. Niet fit zijn en niet lekker in je vel zitten, maakt ontspannen en rust nemen alleen nog maar moeilijker. Het lijkt een cirkel te zijn die niet even makkelijk te doorbreken is. Een energetische massage kan je helpen deze cirkel van rusteloosheid te doorbreken en geeft je weer energie om te doen wat je het liefste doet: met plezier naar je werk gaan, sporten of een lange wandeling maken alleen of met je gezin. Je mag je juist laten voeden in plaats van leegtrekken, jij bent 'uniek' en 'kostbaar' en je mag helemaal doen wat voor jou goed is.

Jeanien Eertink

Klachten stapelen zich op

Een gespannen gevoel in de rug, nek, schouders, buik en benen kan een negatieve invloed hebben op je doen en laten gedurende de dag. Dat is al vervelend genoeg. Als er dan ook nog andere klachten bij komen, zoals slapeloosheid of stress, lijkt de emmer over te lopen. Verschillende soorten symptomen, fysiek maar ook die te maken hebben met je innerlijke leven, zijn signalen die aangeven dat je energiestroom is verstoord of geblokkeerd is. Deze signalen willen juist gezien en gevoeld worden. Dit resulteert in een niet fit gevoel waardoor je liever thuis blijft, geen energie hebt om van de bank af te komen of een avond met vrienden moet afzeggen omdat je op bent.

Verstoorde balans

Je niet fit voelen is dus een gevolg van een verstoorde of geblokkeerde energiestroom die zorgt voor disbalans tussen jouw lichaam en geest. Die blokkades of symptomen mag je uitnodigen om weer gevoeld te worden. Door ruimte te geven aan die blokkades en deze toe te laten, kan jouw energiestroom weer vrij stromen. Tijdens een energetische massage word je bewust van jezelf en kun je sensaties waarnemen zoals warmte, kou, rillingen, pijn, lichtheid, zwaarheid, openheid, geslotenheid en energie. Het enige wat jij doet is voelen en waarnemen. Iedere massage wordt helemaal op jou en jouw klachten afgestemd, en dat maakt een massage vanuit de Holistische visie zo bijzonder.

Diep gevoel van ontspanning

De energetische massage richt zich op de energie van je lichaam. De langzame en zachte bewegingen zijn gericht naar je voeten: de aarde. Hierdoor komt je energiestroom weer op gang, wat een ontspannend gevoel geeft. Je laat als het ware de energie weer stromen en staat weer in contact met jezelf. De massage heeft een positief effect op je hele lichaam, dus niet alleen je spieren, maar ook je huid, organen en doorbloeding. Na de massage zit je lekkerder in je vel en kun je beter slapen.

Signalen ontdekken

Bij het niet lekker in je vel zitten, is het vaak moeilijk om aan te geven waar je precies last van hebt. Een massage helpt je om de signalen van je lichaam op te vangen en te beluisteren. Dit kan je helpen grip te krijgen op wat je lichaam je probeert te vertellen. Ik zal je hierbij ondersteunen, zodat je na de massage ook in het dagelijkse leven via je lichaam weer in contact kan komen met jezelf. Je hebt hierna een betere kijk op je klachten en wilt daadwerkelijk ervaren wat er wordt bedoeld met uit je hoofd en in je lichaam komen!

balans

Jeanien Eertink – masseur
vanuit de Holistische visie

 

Meer weten?

Bij Banyan Centrum ben je aan het juiste adres voor verschillende massages en behandelingen vanuit de holistische visie. Intuïtief levenscoach, masseur en yogadocent Jeanien kan jou ondersteunen om de stress in je lichaam te reduceren en jouw pijnklachten te verminderen.

Banyan Centrum
Jan Vrijmanstraat 299 | 1087 MN Amsterdam | 06-33333330 |
jeanien@banyancentrum.nl | www.banyancentrum.nl
Deel dit artikel