borstvergroting

‘Deze borstvergroting had ik 10 jaar eerder moeten doen’

29 maart 2019
1085
1084
1

Eigenlijk had ik mijn hele leven al borsten die niet bij mijn lichaam pasten. Ze waren gewoon te klein. Ik heb jarenlang een A-cup gehad en later een B-cup. Met een goede push-up-bh leek het nog wel wat. Het was altijd een heel gedoe om het goed te krijgen, maar echt natuurlijk zag het er niet uit.

Het verhaal van Monique* (48)

Borstvergroting

De meeste vrouwen laten hun borsten vergroten wanneer ze begin 20 zijn of eind 30, wanneer hun gezin volgroeid is. Bij mij heeft het 10 jaar langer geduurd, want ik heb het 2 jaar geleden pas laten doen. Ik was die dikke push-up-bh’s gewoon zat. Het was elke keer weer een hoop moeite, maar wat ik ook probeerde, het was het gewoon nét niet!

Vertrouwd gevoel

Toen ben ik eens rond gaan kijken en via via ben ik bij Esthetiek Nijmegen terechtgekomen. Ik ken één van de plastisch chirurgen die daar werkt én het geeft me een vertrouwd gevoel dat ze zich in het ziekenhuis bevinden. Jongere collegaatjes van mij gaan voor een dergelijke ingreep shoppen om de goedkoopste te vinden. Dan kom je doorgaans bij een cosmetisch chirurg in een kliniek terecht. Daar zullen ze ook best goed zijn, maar ik heb toch meer vertrouwen in deze setting in het ziekenhuis.

Laagdrempelig

Je moet natuurlijk ook een klik met de arts hebben, en ook dat zit hier wat mij betreft helemaal goed. De artsen bij Esthetiek Nijmegen zijn echt supervriendelijk. De secretaresses en doktersassistentes trouwens ook. Het is allemaal heel laagdrempelig. De hele procedure werd goed uitgelegd en de gewenste grootte van mijn borsten werd ook nauwkeurig bepaald. Ik kreeg eerlijk advies over welke maat bij mij paste en wat juist niet mooi en natuurlijk zou staan. Daar heb je tenminste wat aan. Ik hoefde ook niet meteen te beslissen. Ik kreeg alle tijd om erover na te denken.

Nazorg borstvergroting

De ingreep zelf is me echt 100% meegevallen. Als er wat was, mocht ik dag en nacht bellen, maar ik heb zelfs nog geen paracetamol nodig gehad en de wond is heel mooi genezen. Ik was meteen hartstikke blij met het resultaat. Mijn borsten zien er heel natuurlijk uit, met een mooie bolling aan de bovenkant. Het gevoel erin is ook nog helemaal intact. Normaal gesproken mag je na een borstvergroting 6 weken niet sporten, maar ik stond na 5 weken alweer op de tennisbaan. Na een week was ik weer aan het werk.

Mooi resultaat!

Mijn chef had ik wel over mijn ingreep ingelicht, maar verder wisten maar weinig mensen ervan. Natuurlijk was mijn man ervan op de hoogte, maar onze kinderen hebben we het pas een dag van te voren verteld. Tegen de meiden van mijn tennisgroepje heb ik gezegd dat ik aan mijn schouder werd geopereerd. Ik vond het niet zo nodig, dat iedereen ervan wist. Ik woon in een dorp en zoiets gaat anders als een lopend vuurtje rond. Nog steeds weten veel mensen er niet van, zelfs mijn eigen zussen heb ik nooit ingelicht, en dat bewijst maar weer hoe natuurlijk het resultaat is. Als je wat aan je lichaam laat veranderen, vind ik het het mooist wanneer het nét niet opvalt. Ik heb eigenlijk maar van één ding spijt en dat is dat ik het niet veel eerder heb laten doen. Dan had ik heel wat jaren meer van dit mooie resultaat kunnen genieten!

*Om herkenning te voorkomen, is de naam van Monique gefingeerd.

Maak de juiste keuze

Een plastisch chirurg heeft zich na zijn 6-jarige artsenstudie nog 6 jaar lang onder begeleiding verdiept in plastische chirurgie. Iedere arts die zijn artsendiploma heeft afgelegd, mag zich echter al cosmetisch arts noemen. Wanneer je voor een plastisch chirurg kiest, ben je altijd aan het juiste adres. Kies je voor een cosmetisch arts, probeer dan te achterhalen hoeveel ervaring hij of zij heeft.

Meer weten?

Bij Esthetiek Nijmegen geniet je van de veilige setting van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, maar dan wél met de privacy, rust en sfeer van een privékliniek. Je bent hier in deskundige handen voor een borstreconstructie, fillers, botox, facelifts, haartransplantaties, ooglidcorrecties en een neuscorrectie.

Esthetiek Nijmegen
Burgemeester Daleslaan 27 | 6532 CL Nijmegen | 0243-3658877 |
info@esthetieknijmegen.nl | www.esthetieknijmegen.nl
Deel dit artikel