boksles

‘Boksen hielp mij om mijn doelen te behalen’

26 februari 2019
561
560
0

De ervaring van Lotte (32): ‘Ik fitneste altijd met een sportmaatje, totdat zij ging verhuizen. Ik heb te weinig motivatie om zelf naar de sportschool te gaan. Ook had ik snel last van blessures. Ik zocht naar een sport waarmee ik mezelf kon uitdagen, zónder over mijn grenzen heen te gaan. Ook wilde ik niet afhankelijk zijn van iemand anders. Ik moest mezelf kunnen motiveren om te gaan sporten.’

Sterretjes

‘Tijdens wat research vond ik Pink Boxing. De lessen zouden bestaan uit een totale work-out: kracht, conditie en iets nieuws: boksen. Dit leek mij een sport die zo leuk was, dat ik er ook echt alleen naar toe zou willen gaan. Al snel volgde ik een proefles. Ik werd gelijk gekoppeld aan een maatje. Met haar ging ik samen aan de slag. Aan het eind van mijn eerste proefles zag ik sterretjes. Ik heb echt de longen uit mijn lijf geademd, en denk dat ik nog nooit zo’n rood hoofd heb gehad. Ik merkte dat ik qua kracht en conditie heel wat winst kon behalen. En de les was zo gezellig, dat ik dacht: ‘Oké, hier wil ik mee verder!’

Nooit over je grenzen heen

‘Met veel plezier ging ik twee keer in de week trainen. Hoe een gemiddelde les Pink Boxing verloopt? De training begint met een blokje boksen. Dan is er een blokje krachttraining, dan weer een blokje conditie, en soms nog wat boksen. Eerst krijg je een duidelijke uitleg en wordt de oefening voorgedaan, dan gaat de muziek aan. De trainer loopt rond tijdens de les. Als hij of zij ziet dat jouw houding niet optimaal is, dan word je gecorrigeerd. De oefeningen doe je niet alleen, maar in paren. De één is natuurlijk wat sportiever dan de ander. Daarom wordt ook aangegeven hoe je de oefeningen zwaarder of lichter kunt maken voor jezelf. Ik kan zo op mijn eigen niveau trainen, waardoor ik nooit over mijn eigen grenzen heenga, maar wél optimaal wordt uitgedaagd.’

Optimaal in shape

‘Ik besloot in plaats van twee keer in de week drie keer in de week te gaan trainen. Over een paar maanden moest ik namelijk voor een bepaalde opdracht – meelopen als model voor een bruidsmodeshow – in optimale shape zijn. Ik moest dus eigenlijk aardig hard aan de slag. Omdat de trainingen zo afwisselend en zo ‘high intensity’ zijn, had ik na een paar maandjes trainen mijn doel bereikt. Dat komt omdat de focus niet ligt op één punt, maar omdat het echt een totale work-out is voor je lijf. Ook merkte ik dat mijn conditie vooruit was gegaan. In het begin leken de trainingen erg zwaar, nu kon ik ze goed meedoen. Door het trainen zat ik beter in mijn lijf én in mijn energie. Daarbij had ik ook geen last meer van mijn oude blessures. Dit was voor mij echt een ‘win-win’ op een heleboel vlakken!’

De ultieme sport

‘Het ritme van drie keer in de week trainen beviel me goed. Voorlopig blijf ik met veel plezier gewoon zo doorgaan. In de anderhalf jaar dat ik nu lid ben, heb ik echt nog geen enkele les meegemaakt die precies hetzelfde was als de vorige! Ik raad Pink Boxing zeker aan anderen aan. Het maakt niet uit hoe je oud je bent, en of je nou al heel ervaren bent of juist iets minder sportief. Iedereen kan meedoen. Als je op een leuke, afwisselende en gezellige manier wilt werken aan je totale lijf, dan is dit echt de ultieme sport. Ik vind het in elk geval heel leuk!’

Meer weten?

Pink Boxing is exclusief voor vrouwen en is de perfecte workout om in vorm te blijven, af te vallen en conditie te verbeteren. Pink Boxing is uitdagend, stoer, hip maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

Pink Boxing Groningen
Nieuwe Sint Jansstraat 11 | 9711 VG Groningen | 06-10718470 |
berends_martin@hotmail.com | www.pinkboxing.nl
Deel dit artikel