bodytec

Bodytec kost maar 20 minuten van je tijd

24 april 2018
616
615
0

Sporten en bewegen zijn superbelangrijk. Dat weten we allemaal. Maar waar haal je de tijd, én de zin, vandaan om drie keer in de week in de sportschool te staan zwoegen om je beoogde doelstellingen te realiseren? Je ziet het plaatje helemaal voor je, maar hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar?

EMS training

Heel simpel: dat kun je bereiken door EMS-trainingen te volgen. ‘EMS’ staat voor ‘Elektro Musculaire Stimulatie’, oftewel elektrische spierstimulatie. Hierbij worden vrijwel alle spiergroepen tegelijkertijd geactiveerd. Een sessie van 20 minuten staat qua effectiviteit gelijk aan drie uur krachttraining in de sportschool. Het is dan ook een energieke en krachtige full body workout met direct waarneembare resultaten!

Stok achter de deur

Doordat je altijd persoonlijke begeleiding krijgt, heb je een goede stok achter de deur. En omdat het je per keer maar een halfuur kost, is het heel goed te doen wanneer je niet zoveel tijd hebt. Wanneer je echt snel resultaat wilt boeken, kun je twee keer per week trainen en anders volstaat één keer in de week. Het is ook heel goed te combineren als extra training naast een andere sport die je uitoefent.

Hoe werkt het?

Tijdens de training draag je een speciaal setje onderkleding die je kunt huren of zelf hebt aangeschaft. Dit is gemaakt van een dunne en speciale stof die de prikkels goed geleidt. Daaroverheen krijg je een vest aan en worden er elektroden op je billen, benen en armen geplaatst. Aan de hand van de tests die je hebt gedaan, is voor jou een trainingsschema op maat gemaakt, zodat je helemaal op je eigen niveau traint. Dat maakt het ook geschikt voor iedereen. EMS zendt elektrische signaaltjes naar je spieren en zenuwen om ze te trainen. Het hele lichaam, acht spiergroepen, worden tegelijkertijd getraind.

Zware bewegingen

Die prikkels leveren weerstand terwijl je oefeningen doet en dat kun je een beetje vergelijken met het gevoel wanneer je probeert te lopen in een golfslagbad. Dan zijn je bewegingen, vanwege de weerstand, ook trager en moet je er meer moeite voor doen. Je kunt er ook voor kiezen om spiergroepen uit te zetten of juist extra te trainen. Op die manier kun je de trainingen nog persoonlijker maken.

Breed inzetbaar

Bij bepaalde lichamelijke klachten is EMS een heel mooie manier om je revalidatie te ondersteunen. Lage rugklachten zullen er sterk door verminderen of geheel verdwijnen omdat je hierbij ook de dieper gelegen spieren stimuleert.

Gewrichtsklachten

Bij de oefeningen die je doet, gebruik je geen gewichten of zware apparaten, waardoor deze manier van training niet belastend is voor je gewrichten. Deze worden namelijk maximaal ontlast. Voor mensen met onder andere fibromyalgie, herniaklachten, spierdystrofie of COPD kan EMS een perfecte bijdrage leveren om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Meer weten?

Bij Bodytec Leiderdorp ben je aan het juiste adres voor het trainen met de bodytec. Daarnaast kun je bij de sportschool in Leiderdorp ook Bodytecbootcamp volgen.

Bodytec Leiderdorp
Van der Valk Boumanweg 184 | 2352 JE Leiderdorp | |
info@bodytecleiderdorp.nl | www.bodytecleiderdorp.nl
Deel dit artikel