baan

Blij met je baan en je leven?

25 juni 2019
279
278
0

In onze maatschappij is het heel normaal om te rennen, vliegen en hollen. Het leven bestaat uit zoveel facetten dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om stil te staan. Maar als er soms toch een moment voor reflectie aanbreekt, komen er misschien wel heel lastige vragen op je af. Vind je je baan eigenlijk wel écht leuk? Voel je je wel echt goed bij de keuzes die je maakt?

Nooit uitgeleerd!

Als mens zijn we eigenlijk ons hele leven voortdurend aan het ontwikkelen, en we zijn dan ook nooit uitgeleerd. Of je nu net de arbeidsmarkt opkomt of een doorwinterde kracht bent, het is nooit te vroeg of te laat om alert te blijven op je leer- en ontwikkelpunten.

Groei en ontwikkeling

Zo kan het zijn dat je voor jouw gevoel op een kruispunt staat, en ben je aangekomen op een punt in je leven waarop je het roer om wil gooien. Of misschien heb je wel net een zware periode van overspanning achter de rug en weet je niet zo goed wat je nu wilt. Ieder mens kan te maken krijgen met allerlei problemen of vraagstukken in het leven. Soms kan je daardoor verder van jezelf af komen te staan, waardoor je niet meer bewust bent van je talenten en verlangens. Een vervelend gevoel, want je wilt graag datgene doen waar je energie uit haalt. Een loopbaanadviseur kan je helpen te (her)ontdekken waar je hart naar uitgaat, waar je echt jezelf ten volle kunt zijn en welk werk daarbij past.

Loopbaanadvies

Loopbaancoaching kan je helpen in je persoonlijke ontwikkeltraject door je uit te dagen na te denken over allerlei vraagstukken. Deze vraagstukken draaien erom zicht te krijgen op wat voor jou het meest inspirerende toekomstscenario is. Probeer het eens, in het klein. Werp de blik even op jezelf, en stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe communiceer ik met anderen?
  • Hoe zou ik mijn werkstijl kunnen veranderen?
  • Hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit vergroten?
  • Hoe ontwikkel ik mij tot het gewenste competentieniveau?

Vervolgstappen

Zodra je weet waar je blij van wordt, weet je ook welke stappen je moet zetten om daar te geraken. Door uit te vinden waar je kracht zit en waar je vastloopt, kun je ook ontdekken hoe je weer verder kunt. En zodoende helpt de loopbaanadviseur je antwoorden te vinden op je vragen over je eigen kwaliteiten en talenten, of juist bij het doorbreken van belemmerende overtuigingen. Deze inzichten dragen eraan bij dat je vervolgens weer zaken wilt ondernemen en die keuzes te maken die je misschien eng vond. Deze adviezen worden in concrete vorm aangeboden, zodat je de gereedschappen vindt om de regie over je eigen loopbaan of (persoonlijke) ontwikkeling te nemen.

Voor jou

Herken jij je in dit artikel? Je staat er niet alleen voor. De loopbaanadviseurs bij Themis loopbaancoaching zijn er voor jou om te helpen. En als jij een werkende 45-plusser bent, kom je bovendien in aanmerking voor een gratis ontwikkeladvies. Het resultaat van het traject? Je komt erachter wat het beste bij je past, en hoe jij de baan kunt vinden die bij je past. Eerst vrijblijvend kennismaken en meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden? Geen probleem! Dat kan in een gratis oriëntatiegesprek.

Meer weten?

Bij Themis Loopbaancoaching in Eindhoven ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten coaching.

Themis Loopbaancoaching
Meerenakkerplein 3 | 5652 BJ Eindhoven | 073-5116717 |
info@themisloopbaancoaching.nl | www.themisloopbaancoaching.nl
Deel dit artikel