wintersportavontuur

Bereid je voor op jouw wintersportavontuur

20 december 2018
290
289
0

Inmiddels is het hartje winter. Meer en meer Nederlanders trekken erop uit naar Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Ben jij een wintersportfanaat? Wintersporter of niet: een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk je mee?

Buiten de piste

Wist je dat sneeuwlaarzen en goede sneeuwwandelschoenen in Frankrijk ook wel worden aangeduid als ‘après-skis’? Niet per se omdat je hiermee na het skiën het café kunt binnenwandelen om aan de glühwein te gaan. Dit omdat het warme, stevige schoenen zijn, waarmee je ook het gebied búiten de skipiste kunt verkennen. Want geef toe: een wandeling of het bezoeken van leuke plaatselijke bezienswaardigheden zijn ook wel een fijne afwisseling. Dit doe je natuurlijk wél met veilige laarzen of schoenen, waarop je niet meteen uitglijdt op gladde stukjes. De wintersportspecialisten bij Petstra Kampeer & Ski weten met welke ‘après-ski’s’ jij veilig en warm de besneeuwde wereld verkent!

De juiste winterkleding

Of je jezelf nu op de piste waagt of niet, de juiste kleding heb je hard nodig in deze koude temperaturen! Met de juiste kleding blijf je warm én ben je in staat om topprestaties te leveren. Pas bij het samenstellen van je outfit de regels van het ‘drie lagen systeem’ toe. Dat is: als basislaag thermische onderkleding, daarna een isolatielaag en tot slot een waterafstotende buitenlaag. De wintersportspecialisten bij Petstra Kampeer & Ski geven je graag advies bij het samenstellen van een geschikte winteroutfit. Enne, tegenwoordig is het heel goed mogelijk om niet alleen warm, maar ook modieus op (of naast) de piste te verschijnen!

Doe de check!

Vink het volgende lijstje af. Dit heb je in elk geval nodig:

  • skipak (jas en broek)
  • thermo onderkleding
  • skisokken
  • handschoenen
  • helm
  • skibril + zonnebril
  • skipully
  • buf / sjaal
  • snowboots

Outdooractiviteiten

Wanneer jij geen wintersportfanaat bent, en de ski’s liever in de kast laat staan, zijn er genoeg mogelijkheden om toch actief te blijven! Denk bijvoorbeeld eens aan een tocht met een hondenslee, sneeuwschoenlopen, schaatsen, parachutespringen of een heerlijke ontspannen dag in de wellness. Veel wintersportgebieden in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk bieden activiteiten aan voor niet-skiërs. Zo kun jij ook heerlijk genieten!

Meer weten?

Petstra Kampeer & Ski is vanaf 2014 gevestigd in het pand van Eurotrek campers. De organisatie is een bekend adres voor al je kampeerartikelen, outdoor en wintersportartikelen.

Petstra Kampeer & Ski
Deel dit artikel