onzeker

Ben jij onzeker?

30 juli 2019
399
399
3

Als je diep in je hart kijkt, zou je dan graag anders in het leven willen staan? Zelfverzekerder, meer vanuit je gevoel en vertrouwen hebben in je intuïtie? Je vraagt je vaak af wat anderen van je denken. Je ziet jezelf niet, blijft het liefst onder de radar omdat je bang bent om op te vallen. Dat voelt aan de ene kant veilig, maar het maakt je ook kwetsbaar en je zou het zo graag anders willen zien. Die mantel van onzekerheid van je afschudden en laten zien wie je werkelijk bent.

Jeanien Eertink

Perfect

Op social media zie je allerlei foto’s voorbijkomen van blije mensen die een perfect leven lijken te hebben. Het is heel menselijk om jezelf met anderen te vergelijken. We doen het allemaal, en het maakt ons vaak minder gelukkig. Door jezelf te vergelijken met mensen die het in jouw optiek ‘beter lijken te doen’ dan jij, doe je jezelf vaak te kort. Denk aan die vriendin die moeiteloos zwanger wordt, terwijl jij en je partner het al een aantal jaren proberen. Of die succesvolle collega die alles gemakkelijk lijkt af te gaan. Het maakt je onzeker. Jij wilt ook zo graag zelfverzekerd in het leven staan. Gewoon er durven zijn. Maar je hebt het gevoel dat je altijd faalt.

Oude overtuigingen

Het zijn zomaar wat voorbeelden die ik in mijn praktijk regelmatig voorbij hoor komen. Vrouwen, maar ook mannen, die zich onzeker voelen. Die maar meebewegen met de ander om die ander niet tot last te zijn. Ook al gaat dat in tegen hun eigen gevoel. Ze denken dat ze er niet toe doen en daarom gaan ze het liefst elke confrontatie uit de weg. Cliënten die te maken hebben met allerlei oude overtuigingen, al dan niet aangepraat, en denken dat ze iets niet kunnen of niet de moeite waard zijn.

Intuïtief coachen

Tijdens een intuïtief coachingstraject help ik hen zichzelf te ontdekken, zichzelf te leren kennen. Hierbij combineer ik het gesprek met een massage vanuit de Holistische visie. Door de massage komt weer ontspanning in het lichaam en is het vaak makkelijker om te praten. Als bij een artisjok pellen we laag voor laag af om uiteindelijk bij het hart terecht te komen. Vaak manifesteert er zich bij zo’n eerste sessie al veel. Het ontrafelen van oude patronen wordt in gang gezet. Het kan zijn dat we daar in een volgende sessie mee verder gaan, als er zich iets anders aandient, dan mag dat ook zo zijn. Want jij leeft in het nu.

Onderscheidend vermogen

Het is elke keer weer zó mooi om die verandering te zien. Ik ben Kundalini Yogadocent en die kennis integreer ik in mijn coachingstraject. Dat, én de combinatie met massage, maakt mijn manier van coachen ook zo anders. Er gaat een helende kracht uit van aanraking. Aanraking is van levensbelang.

Geraakt

Ik zie vaak bij mijn cliënten de verwondering dat ze zich hier helemaal open durven te stellen en te ervaren hoe het is om weer in het nu te staan. Het geeft hun nieuwe inzichten en zelfvertrouwen, en ze staan meer in contact met hun lichaam en geest. Het besef en de kracht om er te mogen zijn. ‘Your greatest relationship is the one with yourself’, zeg ik altijd. Bedank jezelf en deel vooral met anderen wat jou zo trots maakt op jezelf. Maar ook het besef dat het niet erg is om af en toe fouten te maken of het niet perfect te doen. Omarm juist je imperfectie en kwetsbaarheden. En daar ben ik trots op. Het is een cadeautje wanneer ik iemand, die onzeker en kwetsbaar binnenkwam, na een eerste sessie al meer zelfverzekerd naar buiten zie gaan en dat de ziel weer mag spreken.

Meer weten?

Bij Banyan Centrum ben je aan het juiste adres voor verschillende massages en behandelingen vanuit de holistische visie. Intuïtief levenscoach, masseur en yogadocent Jeanien kan jou ondersteunen om de stress in je lichaam te reduceren en jouw pijnklachten te verminderen.

Banyan Centrum
Jan Vrijmanstraat 299 | 1087 MN Amsterdam | 06-33333330 |
jeanien@banyancentrum.nl | www.banyancentrum.nl
Deel dit artikel