bekkenklachten

Bekkenklachten? Blijf er niet mee zitten!

15 februari 2018
724
725
0

Één van de klachten waar zwangere vrouwen mee te maken kunnen krijgen, zijn bekkenklachten. Bekkenklachten kunnen hun oorsprong hebben in het bekken zelf, zoals instabiliteitsklachten. Het kan ook zijn dat de bekkenklachten veroorzaakt worden door problemen op een andere plaats, zoals de rug of een onjuiste stand van de voeten. Een osteopaat onderzoekt de oorzaak van de klachten en behandelt die.

Belangrijke bekken

Het bekken is een belangrijk onderdeel van het lichaam: het verbindt de romp met de benen, ondersteunt de wervelkolom en heeft allerlei verbindingen met onder andere spieren en organen. Juist doordat het bekken niet alleen zelf ondersteunt, maar ook bijdraagt aan beweging, kunnen er klachten ontstaan.

Evenwicht verstoord

De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende facetten die elkaar in evenwicht houden en heeft een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Als het evenwicht echter verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen.

Beweging

Osteopaat Martine Jansen kan het lichaam daarbij helpen. Alle weefsels moeten goed kunnen bewegen om te kunnen functioneren. De mate en richting van beweging is embryologisch vastgelegd. Martine zoekt naar de plek waar een vermindering in mobiliteit is, en behandelt die.

Behandeling

Bij de behandeling onderzoekt Martine het gehele lichaam. Uitgangspunt van osteopathie is immers dat verschillende weefsels, gewrichten en organen elkaar beïnvloeden door verbindende spieren, zenuwen of vliezen. Het kan dus zo zijn dat een klacht zich op een andere plek openbaart dan waar de oplossing ligt, zoals bij bekkenklachten. Wanneer Martine de relaties van de aangedane plek met andere aangedane (verminderd beweeglijke) plekken heeft vastgesteld, behandelt ze die met haar handen: ze maakt datgene los wat vastzit, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.

Osteopathie

Osteopathie is..

  • een methode om de balans in het lichaam te herstellen
  • een zachte en doelgerichte methode
  • werkt met handgrepen
  • laat het lichaam zichzelf herstellen
  • is er voor iedereen, van baby tot volwassene
Meer weten?

OsteoMartine is de praktijk voor osteopathie in Puttershoek. Je kunt hier terecht met al je pijnklachten. Eigenaresse Martine Jansen is geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

OsteoMartine
Laning 11 | 3297 TB Puttershoek | 06-46061555 |
info@osteomartine.nl | www.osteomartine.nl
Deel dit artikel