afvallen

Afvallen… Wat moet je nou doen?

26 april 2018
545
544
0

Als het over doelstellingen gaat die mensen willen bereiken, is afvallen het meest gestelde doel. Maar wat moet je nou doen? Hardlopen, fitnessen of aan je voeding werken?

Verbranding

Er zijn verschillende manieren om aan te tonen waarom krachttraining zorgt voor een betere verbranding dan cardio. Maar HITT (30 seconden op, 30 seconden af) is ook goed bij de doelstelling van vetverbranding. In dit artikel hebben we het over Excess Post-exercise Oxygen Consumption (EPOC): ja, je verbrandt calorieën met je training, maar daarnaast is sporten ook een belasting voor je ‘inwendige systemen’.

After burn

Na je laatste set gaat je lichaam hard aan de slag om deze systemen weer in balans te krijgen. Dat wil zeggen: om de hormoon-, zuurstof- en eiwitsyntheseniveaus te herstellen. Dit proces kost energie, en dat is waarom je calorieën blijft verbranden tot wel 72 uur nadat je je sportschoenen hebt uitgetrapt. Hoeveel calorieën? Vergelijk de ‘after burn’ van die verschillende work-outs bij een gemiddelde man van 80 kg.

sport         tijd          verbranding tijdens sport     after burn
Joggen     40           350                                             90
HITT        30           400                                            125
Kracht      40           200                                            300

Hardlopen

Je ziet dat joggen veel minder calorieën verbrandt dan krachttraining. Daarnaast: de meeste mensen die willen afvallen, willen hierbij graag ook wat ‘strakker in het pak’ zitten, om wat gevormde schouders en billen te krijgen. Dit zal niet lukken met alleen hardlopen. Sterker nog: met hardlopen wordt het steeds moeilijker om spiermassa op te bouwen en te behouden.

Personal Hormonal Profiling

Maar wat moet je nou wel doen? Personal Hormonal Profiling is een programma om daadwerkelijk mee te werken aan hoe je lichaam eruitziet en aan je gewicht. Onderzoek heeft aangetoond dat ouder worden, gezondheid en lichaamssamenstelling meer verband met elkaar hebben dan voorheen werd gedacht. De rol die de diverse hormonen hierbij spelen, blijkt de ‘missing link’ te zijn.

Jong en vitaal

Er is nu een methode waarmee je jouw hormonen op een natuurlijke wijze kunt beïnvloeden. Deze gepatenteerde methode heet Personal Hormonal Profiling. Met dit programma is het mogelijk om simultaan 3 gebieden aan te pakken. Je zult je jonger en vitaler voelen en tegelijkertijd blijvend gewicht verliezen op jouw specifieke probleemgebieden.

Hormonale disbalans

Hormonen bepalen niet alleen hoe je je voelt, maar ook hoe je eruitziet. De hoeveelheid vet die op een bepaalde plaats in het lichaam wordt opgeslagen, is afhankelijk van iemands ‘hormonale profiel’. Met andere woorden: een hormonale disbalans zorgt onder andere ook voor een disbalans in iemands vetopslag.

Persoonlijke hormonale profiel

Door het meten van 12 verschillende huidplooien, verspreid over het lichaam, kan jouw persoonlijke hormonale profiel worden bepaald. Door de uit balans zijnde hormonen op een natuurlijke wijze te manipuleren, zul je je jonger en vitaler voelen en tegelijkertijd gewicht verliezen op jouw specifieke probleemgebieden.

Op maat gemaakt

We kunnen onze hormonen op 3 verschillende manieren beïnvloeden, namelijk door voeding, training en supplementen. Naar aanleiding van jouw profiel krijg je een op maat gemaakt voedings-, trainings- en supplementenschema, waarmee jouw succes kan worden gegarandeerd (mits de richtlijnen zorgvuldig worden gevolgd uiteraard!).

Meer weten?

Next Step Healthstudio is een sportstudio waar verschillende disciplines samenkomen. Je kunt er terecht voor personal training, small groep training en behandelingen/massages. Bij Next Step Studio staan persoonlijke ontwikkeling en begeleiding centraal.

Next Step Healthstudio
Theemsweg 83 | 3201 LT Spijkenisse | 06-20601510 |
info@nexthealthstudio.nl | www.nextstephealthstudio.nl
Deel dit artikel