acupunctuur

Acupunctuur na kanker

10 september 2018
553
552
1

Kanker zet je leven op z'n kop en brengt zowel je lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er veel behandelingen mogelijk om deze ziekte mee aan te pakken. Heb je wel eens aan acupunctuur gedacht? Waarschijnlijk niet, maar acupunctuurbehandelingen kunnen je veel goeds brengen. Acupunctuur kan ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

Acupunctuur

In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Deze energiebanen noemen we ‘meridianen’. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Klachten

Bij ziekte kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. Door de behandelingen tegen kanker kan de energiestroom in je lichaam geblokkeerd raken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, vermoeidheid, een verminderde eetlust en diarree, maar ook psychische klachten als somberheid en angst.

Zelfherstel

Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan de acupuncturist ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam aangezet wordt om zichzelf te herstellen. De klachten verminderen of gaan zelfs helemaal weg.

Betere start

Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemotherapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je in een betere conditie de therapieën kunt ondergaan. Acupunctuur wordt grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Hulp bij klachten

Acupunctuur kan ook bij andere klachten worden toegepast. Denk hierbij aan:

  • Hoofdpijn
  • Menstruatieklachten
  • Rugpijn
  • Nekpijn
  • Schouderklachten

Slaapcoach

Kun jij ’s avonds niet in slaap komen? Lig jij urenlang te piekeren? Of word je elke nacht een paar keer wakker zodat je nooit fijn doorslaapt? Wist je dat 1 op de 5 volwassenen kortere of langere tijd aan slapeloosheid lijdt? Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar er bestaan slaapcoaches die jou kunnen helpen. Bij Praktijk Oude Trambaan kun je terecht bij een slaapcoach om inzicht te krijgen in het ontstaan en onderhouden van een verstoord slaappatroon. Er is aandacht voor jouw innerlijke rust, negatieve denkpatronen, voeding, bioritme en slaaphygiëne, zodat je inzicht hebt in je slaapprobleem en handvatten hebt om beter te kunnen slapen.

Meer weten?

Praktijk Oude Trambaan is gespecialiseerd is fysiotherapie, acupunctuur en osteopathie. De praktijk is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en de Nederlandse vereniging voor acupunctuur.

Praktijk Oude Trambaan
Oude Trambaan 87 | 2265 CA Leidschendam | 070-7850320 |
info@praktijkoudetrambaan.nl | www.praktijkoudetrambaan.nl
Deel dit artikel